Порада від Нацбанку: не тягніть з собою готівку! Гроші краще покласти на картку 

Це допоможе чимало зекономити за кордоном

Після повномасштабного російського вторгнення частина українців була змушена залишити свої домівки й шукати порятунку у сусідніх країнах. Там громадяни, які залишили Україну, маючи з собою готівкову гривню, зіткнулися з неможливістю обміняти її на валюту або ж вимушені здійснювати такий обмін майже за безцінь.

Національний банк знає про таку проблему і працює над її вирішенням. Втім, це займе деякий час. А між тим, якщо ви ще не перетнули кордон, ловіть цінну пораду:

НБУ рекомендує поповнити свій банківський рахунок в Україні, а за кордоном просто використовувати свою платіжну картку. Тоді курс конвертації буде набагато кращим за курс «чорного ринку».

Про це днями повідомив заступник Голови Нацбанку Олексій Шабан.

Пам’ятайте, що перебуваючи за кордоном, ви можете безготівково оплачувати товари і послуги за допомогою платіжних карток, емітованих українськими банками. Також у вас лишиться можливість знімати необхідні суми готівкою в іноземній валюті - безпосередньо у країні перебування.

Важливо, що конвертація за такими операціями відбуватиметься за курсом, установленим українським банком-емітентом (а не курсом готівкового обміну)

Зауважимо, що на сьогодні  більшість пунктів обміну у Польщі відмовлялися приймати українські гроші через великий наплив біженців і надлишок готівкових гривень. За даними Reuters, проблеми з обміном гривні є і в інших країнах Європи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень