Попри пандемію на Рівненщині активно виявляють онкологію. Найбільше – у жінок

Рак молочної залози

Торік у 26 тисяч жителів Рівненщини діагностували онкологію. Це на 5 тисяч осіб більше ніж позаторік. Найбільший відсоток усіх онкопатологій припадає на виявлення раку молочної залози. Відповідні дані оприлюднили в обласному департаменті цивільного захисту та охорони здоров'я населення до Всесвітнього дня боротьби проти раку.

 - Держава у 2022 році збільшила кошти для медзакладів на лікування онкології.

 

В рамках медичних гарантій на 10 тисяч гривень збільшиться тариф на хіміотерапевтичне лікування – до 36 тисяч, а за лікування дітей від онкохвороб складатиме 131 тисячу гривень на одну дитину.

 

Тариф за лікування онкогематологічних захворювань зросте з 54 тисяч до 74 тисяч гривень.

 

Йдеться також про супровід пацієнтів, це все покриває програма медичних гарантій, - повідомила представниця профільного департаменту Олена Гандзюк.

Олена Гандзюк. Фото - РОДА.
Олена Гандзюк. Фото - РОДА.

У Програму медичних гарантій входять шість безоплатних інструментальних досліджень для груп ризику. Вони дозволяють виявляти рак на ранніх стадіях, коли він ще не дав про себе знати, але може бути успішно вилікуваний.

Дослідження є пріоритетними, тому НСЗУ платить за них медичним закладам за підвищеним тарифом.

 

Це такі дослідження - мамографія, колоноскопія, гістероскопія, гастроскопія, цистоскопія, бронхоскопія. 

Підставою для надання даних медичних послуг безоплатно є електронне направлення від сімейного або особистого лікаря. Лікар має направити пацієнта чи пацієнтку на обстеження при наявності симптомів, які можуть свідчити про відповідні захворювання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень