Понад 20 мешканців Рівного претендують на один безплатний штучний суглоб

Таку сумну статистику навели на засіданні міськвиконкому

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів (на фото вгорі) звітував про виконання програми забезпечення медзакладів міста ендопротезами цього року:

Було передбачено 500 тисяч гривень. За ці кошти було закуплено 12 ендопротезів суглобів. Виставлено дев’ять. Три – ще ведуться роботи з пацієнтами, підготовка їх до операції.

 

Станом на сьогодні на черзі на безкоштовне отримання таких суглобів перебуває 255 рівнян.

 

На черзі в обласному управлінні – 623 людини.

Праворуч - штучний суглоб

За словами Віктора Іськіва, ендопротезування – це дуже важкий фінансовий тягар для хворого. Тому що вартість одного штучного суглоба - це орієнтовно 50 тисяч гривень. А якщо додати ще операцію і ліки, то загалом все обійдеться у 100 тисяч. Тож, щоб забезпечити всіх хворих міста, які потребують такого лікування, коштами на нього, зробив висновок міський голова Рівного Володимир Хомко, це потрібно понад 2 мільйони гривень.

До речі, так програма забезпечення безплатними ендопротезами із сусідніх з Рівним обласних центрів, за словами Віктора Іськіва, є тільки у Луцьку.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень