Поляки продовжують модернізувати Рівне. Тепер «ставлять на ноги» профтехосвіту

Зокрема покращили умови навчання в рівненському ВПУ №1

Польські компанії продовжують співпрацювати з нашим містом. Вчора ми писали про польське навчальне приладдя, яким можуть наповнитись школи міста.

Поява в школах сучасного шкільного приладдя може початися з Рівного (ФОТО)

А відсьогодні рівненське профтехучилище №1 зможе готувати малярів та штукатурів на базі спеціалізованого начально-практичного центру. Це приміщення, яке обладнане усім необхідним для відтворення реальних умов роботи.

Головне, чим відрізняється такий центр від звичайної майстерні, це сучасна матеріально-технічна база, на основі якої проводитимуть практичні заняття.

У вищому професійному технічному училищі №1 його сьогодні відкрив лакофарбовий виробник «Снєжка-Україна». Це польська компанія, яка зацікавлена в навчанні та отриманні нових працівників. Місту теж вигідна така співпраця, адже торік ВПУ перестали фінансувати з держбюджету й доля професійно-технічної освіти стала невідома.

Однак тепер рівненське ВПУ може впевнено навчати майстрів, говорить начальник відділу взаємодії з партнерами «Снєжки» Сергій Коваленко:

Професійно-технічна освіта найбільше інтегрована в економіку, а тому не може розвиватися без співпраці, як з роботодавцями, так і з виробниками будівельних матеріалів, які володіють сучасними матеріалами, технологіями і практиками підготовки.

Всього «Снєжка» відкрила п’ять таких центрів на території Західної України. Планує зробити подібні у всіх областях. Міська влада зазначає, що й надалі працюватиме над удосконаленням сфери професійно технічної освіти, адже наразі у ВПУ навчається вдесятеро менше дітей, ніж у ВУЗах. Це проблема, тому що ринок перевантажений юристами, істориками, менеджерами тощо. А от робітничі професії відчувають сильний брак кадрів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень