Польща визнала Волинську трагедію геноцидом

Нижня палата польського парламенту ухвалила у п’ятницю резолюцію щодо Волинської трагедії, назвавши її "геноцидом польського народу" і встановивши 11 липня Національним днем пам’яті

За ухвалення документа проголосували 432 депутати Сейму, утрималися 10 законодавців, проти не було жодного голосу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

Сейм Речі Посполитої встановлює 11 липня - в річницю апогею злочину - Національним днем пам’яті жертв геноциду, здійсненого українськими націоналістами щодо громадян Другої Речі Посполито, - йдеться у резолюції.

У ній підкреслюється, що в "результаті здійсненого упродовж 1943-1945 років геноциду було вбито понад 100 тис. громадян Другої Речі Посполитої, в основному селян".

Водночас у резолюції зазначається, що "не можна ані замовчувати, ані не брати до уваги польські атаки у відповідь на українські села, в результаті яких гинуло цивільне населення".

У резолюції Сейм також висловлює солідарність з Україною, яка бореться із зовнішньою агресією щодо збереження територіальної цілісності країни.

Документ набуває чинності відразу після його ухвалення сеймом.

За інформацією УКРІНФОРМ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень