Половина класів Рівного не має підручників. Коли їх отримають

Рівненські школярі майже половини класів уже місяць провчилися без підручників.

Проблема із книжками нині у перших, п’ятих та десятих класах. З року в рік лишається невирішеним питання забезпечення книгами учнів четвертих і сьомих класів.

 

П’яті класи нині мають 77% підручників. І це – найкращий показник. Першачки із майже 21 тисячі отримали всього 7,4% книжок. Це за даними управління освіти станом на кінець вересня.

За словами заступника начальника міського управління освіти Катерини Сичик, завезти мають у перші класи 20 тисяч 821 примірник. Поки завезли 1 550.

Частина першокласників мають підручники з математики, зовсім невелику кількість книжок з предмету «Я досліджую світ», зовсім небагато книжок з предмету «Мистецтво» і «Буквар», що замовила одна із шкіл автора Пономарьова. Це 90 примірників. Це 5 школа, яка повністю забезпечена букварями, каже Катерина Сичик.

Найгірша ситуація у 10 класах, які мають аж 5% підручників, говорить Катерина Сичик:

- Волинське підприємство обіцяло, що до них уже надійшли підручники, вони зараз роблять «рознарядку» і впродовж двох наступних тижнів будуть їх завозити.

 

Якщо говорити про 10-ті класи, то тільки 5% підручників завезли у заклади. Тобто, мають завезти майже 31 тисячу, а завезли трохи більше 1,5 тисячі.    

А от чи вирішать нарешті проблему 4-х і 7-х класів – сказати не так просто, адже, коли їх друкували кілька років тому, у Міністерстві освіти вирішили взяти за розрахунок саме ту кількість школярів, які навчалися на той час, не спрогнозувавши ситуацію хоча б на кілька років.

А лише у Рівному, до прикладу, цього року у школу пішло на 400 дітей більше, ніж торік.

З позитивного Катерина Сичик відмітила забезпечення хрестоматіями для позакласного читання для учнів 1-2 і 3-4 класів.

Їх у школах є 92%. Але треба врахувати, що частину цих хрестоматій завозили ще у 2016 році, пояснює Катерина Сичик.

Проблема із поставкою підручників є. Ймовірно вона може бути пов’язана із тим, що волинське підприємство не справляється одразу з двома областями, школи яких вони мають забезпечити книгами (Рівненська і Волинська область), припускає Катерина Сичик. І сподівається, що найближчим часом її вдасться владнати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень