Пологовий будинок Рівного «штормить». Бо на носі – вибори головлікаря (ФОТО)

А кандидатів на посаду вже є мінімум два

Сергій Сулімовський (праворуч)

Кандидати - це

нинішня в.о. головлікаря Світлана Муравська, яка донедавна була заввідділення,

 

і Сергій Сулімовський, який сім років очолював заклад, але нині у нього закінчився контракт.

Нині головлікаря призначають на основі виборів. У виборчу комісію входять по два представники від управління охорони здоров’я, громадськості і пологового будинку. І у пологовому будинку завтра обиратимуть тих, хто стане членами цієї комісії.

Через це, розповів на прес-конференції екс-головлікар Сергій Сулімовський, заклад "штормить". Бо нинішнє керівництво, за його словами, залякує колектив, щоб зробив «правильний» вибір. Окрім того, Сулімовський стверджує, що Муравська із заступниками заради посади підробила документи:

Телефонувала моя колишня підлегла в істериці, що в п'ятницю після робочого дня в.о. головного лікаря Муравська Світлана разом із заступниками Голуб Ольгою і Жабчик Тетяною у кабінеті відділу кадрів примушували працівників відділу кадрів підробити наказ, що Муравська Світлана направляється на спеціалізацію з охорони здоров'я.  

За словами Сулімовського, без цих спеціалізованих курсів не можна призначити на керівну посаду. Тож названі ним нинішні керівники закладу у книзі наказів повиривали сторінки і такий наказ зробили від 8 серпня, коли Сулімовський ще очолював пологовий будинок і перебував на конференції у Любліні. Сулімовський повідомив, що

з приводу підробки документів із заявою про кримінальне правопорушення звернувся сьогодні у поліцію.  

І додав, що ці двомісячні курси, які почалися з 1 жовтня і мають бути стаціонарними, Муравська насправді не проходила, бо весь час перебуває у пологовому будинку.

Дивним Сулімовському видається й те, що керувати пологовим будинком призначили саме Світлану Муравську:

Зазвичай, коли закінчується контракт, призначають виконувачем обов'язків головлікаря заступника з лікувальної частини. У неї й так багато роботи, тож заступник головлікаря пише, що вона не справляється із навантаженням, і просять перекласти обов'язки на колишнього головного лікаря. 7-го числа у мене закінчився контракт, 8-го були накази підписані. І я знав. що 9-го числа приступлю до виконання обов'язків головлікаря. З незрозумілих для мене причин в кінці робочого дня поступила команда все переписати  і призначити в.о. головлікаря Світлану Муравську. 

Сулімовський також поінформував, що

Світлана Муравська приймала пологи у доньки міського голови Володимира Хомка і тепер є її кумою. 

Леонід та Оксана Гондверкери

Також на прес-конференцію прийшло подружжя Оксана та Леонід Гондверкери, які заявили, що з вини Світлани Муравської їхня дитина - інвалід з невиліковним ураженням мозку. Адже Муравська приймала пологи в Оксани, коли та народжувала сина. І, вважають Гондверкери, неправильно надала допомогу. Причому, стверджують вони, лікар підробила підписи Оксани у медичних документах, у яких зазначено, що нібито жінка погодилася саме на таке ведення пологів, яке завдало шкоди дитині. Тож Гондверкери подали заяву до правоохоронних органів і нині відкрито два кримінальні провадження щодо цієї справи. 

Почути думку Світлани Муравської поки не вдалося, оскільки в.о. головлікаря пологового будинку повідомила, що у неї на сьогодні й завтра призначено багато операцій, і пообіцяла надати інформацію журналістам не раніше, ніж у середу.

Віктор Іськів

Начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів поінформував, що до нього скарг на тиск на працівників із пологового будинку не надходило. Окрім цього, йому нічого невідомо про підробку наказів і заяву Сулімовського у поліцію. 

Щодо призначення виконувати обов'язки головлікаря Світлани Муравської, то Віктор Іськів пояснив це так:

Це було моє рішення. Бо я чув про ці змагання, хто хоче бути головлікарем. Я хотів побачити людину в дії. Бо головлікарем має бути не обов'язково той, у кого закінчився контракт, а будь-який працівник пологового будинку. Окрім того, було подання від заступника головлікаря Ольги Голуб, щоб покласти обов'язки головлікаря на Світлану Муравську. 

Також Віктор Іськів пообіцяв, що процес обрання головлікаря буде відкритим, тож на ньому зможуть бути присутні журналісти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень