Поліція перекваліфікувала підпал офісу журналістів-розслідувачів

Нагадаємо, учора невідомий чоловік зайшов до приміщення редакції «Четверта влада», залишив там дві пластикові пляшки з бензином та підпалив їх.

У приміщенні на той момент перебували діти. Ніхто не постраждав.

У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією умисне знищення або пошкодження майна. Однак згодом перекваліфікували подію, уточнивши, що майно, яке намагалися спалити – журналіста.

У ході досудового розслідування за фактом підпалу 22 лютого офісу редакції одного із рівненських ЗМІ правову кваліфікацію діяння змінено на умисне пошкодження майна журналіста, передбаченого частиною 2 статті 347-1 Кримінального кодексу України.

Карається позбавленням волі на строк від шести до п’ятнадцяти років.

Поліція склала фоторобот ймовірного палія. 

Тим часом, антикорупційна неурядова організація Transparency International Україна вважає, що ці дії пов’язані з викриттям журналістами корупційних схем та вимагає від правоохоронців оперативного розслідування.

 

До слова, сьогодні журналісти рівненських ЗМІ, стурбовані останніми подіями, що відбуваються у Рівному, приходили на зустріч із головою ОДА.

 

Минулими вихідними з приміщення однієї з компаній викрали сервери. А на початку тижня запальну суміш підкинули під двері родичів керівника рівненської громадської організації «Антикорупційний моніторинг» Юрія Дюга.

А вчора з офісу Громадської організації «Екоклуб» викрали 6 ноутбуків.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень