Поліцейський із Рівного згадує, як в АТО спав просто неба та їв соняшники на сніданок

І не знав, чим закінчиться сьогоднішній день

Сьогодні на сторінці Патрульної поліції Рівного у Facebook з'явилися спогади капрала Миколи Денисюка про АТО.

«Спали просто неба, снідали соняхами й не знали, чим закінчиться сьогоднішній день», - згадує капрал поліції Микола Денисюк.

Війна – це страшна річ. Гарною вона буває лише в кіно та постановочних фотографіях. А насправді – це піт, хвороби, втрати, голод, холод і багато крові...

Як майже усі учасники АТО, Микола не любить згадувати події кількарічної давнини. На його службу припали найтрагічніші події серпня 2014 – Волноваха, Іловайськ. Трагічна історія так званого Іловайського котла досі залишається нерозслідуваною.
З розстріляної колони 51-ї окремої механізованої бригади з-понад 150 військових тоді вижило лише кілька десятків. Сам Микола три дні вважався таким, що зник безвісти. Те, що лишився живим, досі вважає дивом. Голос його починає тремтіти, коли воїн розказує про 26 серпня, коли українські війська зазнали втрат:

«Досі сняться гаубиці, товариші, які загинули, і теплий хліб, який винесла нам поїсти бабуся з села біля Іловайська. Його смак я не забуду ніколи…».
Рядовий Денисюк не розказав батькам, де він був і що бачив, бо понад усе цінує спокій своїх рідних. В патрульну поліцію він прийшов за покликом серця – захищати спокій рівнян та порядок на вулицях.

«Я люблю свою роботу. Будь-яку роботу треба любити й робити! Я щаслива людина. В мене все є», - каже капрал поліції Микола Денисюк.

Орендована квартира, безсонні ночі, 8 тис. зарплати...

«Нам вистачає! Нам не треба багато. Це не головне», - підкреслює патрульний.

З коханою дружиною Іриною разом рік 2 місяці й 5 днів. Мирних і таких щасливих днів.
Низький поклін усім нашим Захисникам і дай Боже здоров’я і всіх благ!

Ми перед вами в неоплатному боргу.

Ваші соняшники на сніданок там – це наш спокій і мирне небо тут. Дякуємо, що ви є.

Слава Україні. Героям слава!

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень