Поліщуки продають на ринках Рівненщини радіоактивне молоко

І не хочуть його переробляти

Молоко з радіацією продають поліщуки на ринках області. Про це свідчать травневі перевірки фахівців лабораторного центру.

За їх результатами непридатним до вживання молоко виявили у селах Зарічненського, Дубровицького та Рокитнівського районів.

Не було перевищень радіактивної сполуки цезію у молоці з Березнівського та Сарненського районів. Такий радіаційний моніторинг молока з приватних господарств проводять раз на рік.

Цього недостатньо, але фахівці намагаються самотужки ходити по господарствах та пояснювати людям, що робити із забрудненим молоком. Говорить завідувач радіологічною лабораторією обласного лабораторного центру Володомир Кузнецов:

Люди не хочуть давати молоко на перевірку. Але чисто по-людськи ми пояснюємо людям, що можна робити із забрудненим молоком. Його треба правильно переробляти. Люди не знають, що з молока забрудненого можна зробити масло, або сметану. І ці продукти після правильної обробки будуть чистими. Бо 80% цезію іде в осад під час обробки.

Фахівці лабораторного центру не говорять про причини забруднення молока.

Лише припускають, що мешканці північних районів випасають корів у невстановлених місцях.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень