Показали, як виглядала центральна вулиця Рівного 100 років тому (ВІДЕО)

На початку 20 століття

У Рівному створили віртуальну екскурсію вулицею Соборною 100-річної давнини. Державний архів Рівненської області завершив роботу над проєктом, який розпочали ще в червні.

Фахівці оцифрували історичні документи міжвоєнного періоду 1920-30-х років, на основі яких і створили реконструкцію центральної вулиці.

Дослідники виявили багато нового. Наприклад, що в нашому місті були справжні турецькі кав’ярні, перша з яких – на території сучасного майдану Незалежності. Її власником справді був громадянин Туреччини.

Проєкт Віртуальне Рівне реалізували за підтримки Українського культурного фонду, на його втілення надали майже 700 тисяч гривень гранту. Повну версію відеоекскурсії оприлюднять сьогодні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень