Погода в Україні: синоптик розповіла, чого чекати найближчими днями (ФОТО)

Потепління, а далі – холод і сніг

Репетиція зими з морозами, яка пройшла в Україні в кінці минулого тижня, закінчилася.

За словами синоптиків, на зміну морозам прийде тепер тепла погода, правда, з дощами, а місцями й з мокрим снігом та сильним вітром. 

Про це, зокрема, пише видання «ФАКТИ».

За словами заступника начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталії Голені, в Україну дійсно йде тепло, але протримається воно всього кілька днів.

У найближчі дві доби буде тепла погода, температура – переважно плюсова, 3-8 градусів, а на півдні – до плюс 10, – каже Голеня. – Потім очікується похолодання: стовпчики термометрів опустяться вночі до 0-5 градусів морозу, вдень буде близько 0, на півдні – до 5 тепла. 29-30 листопада піде дощ, а потім – мокрий сніг та сніг. В Україні погоду визначатиме вологе холодне повітря з Атлантики.

У четвер, 28 листопада, дощі пройдуть практично по всій країні, вдень можливі пориви вітру до 10 метрів в секунду.

Вдень в Сумській області стовпчики термометрів опустяться до позначки плюс 2, а в Чернігівській, Полтавській і Харківській буде близько 3 градусів морозу. На півдні потеплішає до плюс 10 градусів.

У п’ятницю, 29 листопада, дощі накриють всю Україну, до того ж буде вітряно. Вдень в Сумській області – 2 градуси тепла, а у Львівській повітря прогріється до 11 градусів з плюсом.

У суботу, 30 листопада, на заході та півночі країни місцями можливий мокрий сніг, на решті території, крім півдня, пройдуть дощі. Вдень на півночі та місцями в центрі стовпчики термометрів покажуть плюс 4 градуси, а в Одеській області потеплішає до 12 градусів.

У неділю, 1 грудня, майже по всій Україні буде сухо. Лише в Харківській області можливий мокрий сніг. Вдень пориви вітру до 10 метрів в секунду. У Сумській і Харківській областях температура повітря опуститься в денний час до 1 градуса морозу, а на півдні досягне плюс 6 градусів.

Нагадаємо, раніше начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань заявив, що прийдешня зима в Україні відзначиться різкими перепадами погоди, на тлі досить теплої погоди, очікуються короткочасні, але досить сильні похолодання, сильні снігопади, налипання мокрого снігу з утворенням ожеледі.

Також раніше народний синоптик Леонід Горбань назвав дату, коли в Україні почнеться справжня зима – за його прогнозами, це станеться 12 грудня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: Погода
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень