Почали дбати про безпеку: назвали кількість готелів у Єгипті, які захищені від акул

Причиною посилення заходів безпеки став росіянин, якого з’їла акула

Лише 10% готелів Єгипту обладнані сітками, що захищають туристів від акул. Лише у 20 з більш ніж 300 готелів у Хургаді та Шарм-ель-Шейху туристи захищені. Такі дані представили ЗМІ, посилаючись на дані туроператорів та туристичного роздробу, пише dip.org.

Після трагічного випадку з росіянином влада наказала готелям подбати про «антиакульний» захист пляжів. Вбитого акулою громадянина Росії звали Володимир Попов. Йому було 23 роки.

- Встановлення «акулячих» сіток для Єгипту — досить складний процес, оскільки є пірси для причалу яхт та екологічні обмеження. Але найпопулярніші готелі мають захист, — пояснили експерти турсервісу.

Також готелі зобов’язали підготувати спеціальних рятувальників, завданням яких буде захист відпочивальників у воді. Вони повинні будуть відстежувати перебування туристів лише у безпечних для купання зонах. Причому готелям та дайвінг-центрам пригрозили раптовими офіційними та «таємними» перевірками, які перевіряють «акулобезпеку», і тим, хто її проігнорує, загрожують не лише штраф, а й закриття.

Також влада обіцяє моніторити переміщення акул у Червоному морі. За даними дослідників, «акулонебезпечним» може бути весь літній період, ризик нападу акул зберігається щонайменше до серпня.

Причина – біологія. Як пояснив професор морського середовища в Національному інституті морських наук у Червоному морі Махмуд Абдель-Раді, тип акули, яка напала на туриста росіянина, відноситься до сумнозвісного типу тигрових акул, які часто нападають на плавців і дайверів. Вони живуть там, де течії досить теплі, і навіть коли вода прогрівається, акули припливають на мілководдя.

Основна причина – захист дитинчат, щоб їх не зжерли акули-самці. При цьому небезпечний сезон починається з травня – коли акули шукають безпечне місце для дітей.

Попередньо, причиною трагедії з росіянином називають недобросовісних підприємців. Мовляв, фіксують випадки, коли власники торгових суден часто скидають мертву або хвору худобу у відкрите море. Це «підгодовує» акул і приманює до берега.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень