Почалася підготовка великої спецоперації ГУР у Криму: чого чекати і коли впаде міст?

Буданов зробив заяву

Надія на ГУР?

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов анонсував велику спецоперацію у Криму. За його словами, нинішні події на півострові є елементом підготовки.

Він розповів, що ті спецоперації, які були підготовлені та проведені фахівцями його відомства дотепер, є лише елементом підготовки для великого вторгнення.

- Це все – підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень про шляхи підходу та відходу звідти.

 

Крім того, це хороше послання для населення, яке живе в окупації вже 10 років. Багато хто з них вірить у те, що їх забули, – заявив начальник ГУР МО України.

Нагадаємо, Головне управління розвідки регулярно проводить операції з атак російських кораблів, військових об'єктів та складів боєприпасів та палива в Криму. Більшість нападів здійснюється за допомогою безпілотних апаратів, але не тільки.

Торік у жовтні бійці ГУР десантувалися на мисі Тарханкут, провели бойову операцію, знищивши велику кількість окупантів, після чого успішно повернулися з півострова.

 

Цю операцію в ГУР назвали однією із найскладніших за останні 100 років.

Щодо Кримського мосту, то Буданов заявив, що цей об’єкт є законною ціллю України. І жодних обмежень до цілісності мосту немає. Кримський міст не вистоїть до кінця 2024.

Атаки на Кримський міст

8 жовтня 2022 року була здійснена перша атака на незаконно побудований росіянами Кримський міст, який з'єднує окупований Крим і материкову Росію. Тоді на переправі прогримів вибух, що спричинило часткове обвалення автомобільних прольотів.

17 липня 2023 року Кримський міст атакували вдруге – вже із застосуванням морських дронів. Як результат – у воду впав один проліт автомобільної частини мосту. На відновлення пішло кілька місяців. 

У лютому 2024 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підкреслив, що за час повномасштабної війни Україна не змогла знищити Кримський міст, оскільки не має потрібного для цього озброєння. 

Джерело: top.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень