Побудували хату і вже почали шкодувати? На що нарікають власники найбільше

Що радять люди, які щойно завершили будівництво омріяного будинку

Чимало людей беруться будувати хату, маючи лише приблизні уявлення про те, що вони хочуть мати. Хтось прагне зекономити та починає будівництво, не маючи загального й детального проєкту будівництва. 

Уже після завершення робіт люди неохоче згадують про всі проблеми та неприємності, з якими зустрілися на етапі зведення житла. Бо чимало робіт доводилося переробляти, докуповувати матеріали або навпаки - намагатися повернути у магазин зайве. А ще ж витрати на оплату робіт. 

Що говорять люди про експлуатацію житла, зведеного без проєкту

Більшість сходяться на думці, що якби думали наперед, то ймовірно другий поверх взагалі б не будували. Все необхідне під рукою і на першому поверсі (кухня, вітальня, вбиральня, вихід на терасу, і часом навіть спальня).

Відмовилися від утеплення горища. Спочатку зізнаються, що планували це як місце для розваг, а згодом горище перетворилося на склад мотлоху, який шкода викинути. Тож з роками там стає ще й важко прибирати. 

Люди, які не мають усіх коштів, аби завершити будівництво за один рік, зазвичай розтягують це ледь не на десятиліття. Виростають діти, і виявляється, що такі великі площі уже й не треба. А це все одно витрати на опалення. 

Тому так важливо продумувати деталі наперед, аби не вкладати ресурси у зайві площі. Крім того, якщо йдеться про житло для старших людей – кількість сходів у ньому краще мінімізувати заради безпеки.

Велика ванна 

Після квартири люди мріють про велику й простору ванну кімнату. Там можна зробити й душову, і ванну, і два умивальники. Але її використання не завжди практичне, якщо в домі житимуть одразу кілька поколінь. Краще зробити вбиральню окремо, і окрему кімнату для пральної машини та сушки.  

Економія на перекриттях – суцільний дискомфорт у побуті. Адже чути буквально все – й роботу пральної машинки, і різке відкриття дверей і звуки дитячих ігор. У цьому питанні ті, хто шкодують про зекономлені кошти – все ж радитися зі спеціалістами. 

Економія на матеріалах та утепленні будинку

Будинок без утеплення промерзатиме, і це факт, який підтвердять ті, хто мають таке житло. Додайте ще й шалені витрати на обігрів взимку. 

Недостатньо місця для зберігання

Інакше кажучи – площ для зберігання достатньо. Але через відсутність зручного і практичного гардероба речі знаходяться по всьому будинку одночасно.  Тут треба довіритися дизайнеру чи архітектору – аби зробити невеликий, але оптимально зручний простір для речей. 

Окремо люди нарікають на брак розеток, які встановлювали в будинку інтуїтивно без концепції та розрахунку. Тому розетки ніби і є, але не там, де потрібно і не в тій кількості – це дуже дратує в побуті. 

Шкодують власники будинків й про кількість кімнат. У прагненні, аби у кожного був свій куточок, розділили приготування їжі на столову зону – створюється більша кількість кутків, де збирається пил – і прибирання перетворюється на нескінченний процес. 

Більшості з цих проблем можна було б уникнути, якщо ретельно планувати своє майбутнє житло, та консультуватися з професіоналами, яким ви довіряєте.

Джерело: dewpoint

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень