Поблажки переселенцям під час мобілізації: У Генштабі повідомили, чи впливає прописка на призов

Це питання турбує тисячі людей

Жителі Західних областей України скаржаться, що буцімто з тих регіонів забирають більше чоловіків на війну, аніж з будь-яких інших. А чоловіки-переселенці взагалі просто відсиджуються у «тихіших» районах.

Проте це не так

Генштаб не ставив вимог щодо уникнення призову до ЗСУ чоловіків зі сходу та півдня України. Про це розповів начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

Він зауважив, що у Генштабі навпаки активно закликають переселенців ставати на військовий облік.

Такі громадяни, які підлягали мобілізації кожен на своїй території, в обов'язковому порядку мають стати на військовий облік за місцем фактичного перебування. І після цього вони так само як і всі інші категорії громадян, можуть бути залучені через мобілізацію і надалі спрямовані у військові частини чи навчальні центри, - пояснив Горбач.

Він зазначив, що мобілізаційні плани формуються, власне, за кількістю зарахованих військовозобов'язаних. Обласні територіальні центри комплектації та соціальної підтримки під час реалізації мобілізаційного завдання враховують кількісні показники людських мобілізаційних ресурсів, які перебувають на обліку у ТЦК та СП.

Джерело: Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень