По секрету від шеф-кухаря: які страви не варто замовляти у ресторані

Побережіть себе і гаманець

Шеф-кухар. Фото ілюстративне

Відомі шеф-кухарі склали топ страв і продуктів, які краще не замовляти у ресторанах. При чому з різних причин: задля власної безпеки, через спосіб приготування чи якість вихідних продуктів.

Стейк прожарювання well done

Кухарі зазвичай не люблять, коли відвідувачі замовляють добре просмажене м'ясо. Тому, якщо потрібно приготувати м'ясо, використовуються жорсткі і тонкі частини, - розповів директор з кулінарних досліджень Інституту кулінарної освіти США Джеймс Брішон.

Стейк прожарювання well done

Неспеціалізовані страви

Нескладно здогадатися, що якщо меню у ресторані своєю товщиною може позмагатися з томами Толстого, і в ньому є страви з японської, італійської, гавайської та грузинської кухні, то найімовірніше, шеф-кухар добре вміє готувати тільки щось одне.

Приблизно та ж логіка діє для неспеціалізованих страв.

Суші в стейк-хаусі, піца в шашличній, хінкалі в італійському ресторані? Швидше за все, інгредієнти для цих страв зберігалися на кухні досить довго: навряд чи кухарям доводиться готувати їх часто.

Голландський соус (Голландез)

Соус Голландез

Голландський соус, він же соус голландез, - це один із чотирьох класичних соусів французької кулінарії і неодмінний супутник яєць пашот.

Як стверджує шеф Ентоні Бурден, його практично завжди готують заздалегідь.

Голландський соус дуже примхливий (до його складу входять яєчні жовтки, нагріті до 63 градусів) і вимагає особливих умов зберігання, які, на жаль, дотримуються далеко не у всіх ресторанах.

Яловичина вагю і кобе

Це японська мармурова яловичина. За словами шефа Ентоні Бурдена, - такий собі роллс-ройс у світі яловичини. Заради економії недобросовісні власники ресторанів можуть піти на хитрість і видати за вагю дешевші відруби або взагалі продати підроблений стейк.

Авторські бургери

Авторські бургери. Фото ілюстративне

Звичайно, замовити бургер з фуа-грою або іншими вишуканими інгредієнтами здається привабливою перспективою.

 

Але насправді для котлет бургерів використовуються найгрубші шматки м'яса – з шиї, грудинки або ребер, - каже Джеймс Брішон.

 Трюфельне масло

Трюфельне масло практично ніколи не має відношення до справжніх трюфелів, за нього ми маємо дякувати хімічній промисловості і синтетичним ароматам.

При цьому цінник усіх страв, до складу яких воно входить, виглядає непристойно високим абсолютно безпідставно.

Морське асорті

Морське асорті

Шеф-кухар нью-йоркських ресторанів «Aita» і «LaRina» Сільвія Барбан застерігає від замовлення морепродуктів у понеділок.

Ресторани отримують морепродукти щочетверга, напередодні вихідних. Так що те, що вам подадуть у понеділок, швидше за все, буде вже не дуже свіжим.

Страви, в назві яких фігурує приставка «по-домашньому»

Часто ресторани маскують під такою назвою звичайнісінькі страви, приготування яких не потребує особливої кулінарної майстерності.  

Джерело: Ukr.Media

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень