«Мені болить від побаченого»: дітей приймають з хворими на COVID-19 у ЦПМСД на Рівненщині

Проблему порушила ексголова районної ради

Ексголова Острозької райради Інна Гвізда у соцмережу Фейсбук виставила фото коридора Центру первинної медико-сантіарної допомоги в Острозі.  І написала:

Інна Гвізда Мені болить від побаченого... Не можу мовчати... Дитяча консультація в Острозькій лікарні - в одному коридорі з тими, у кого підозрюють COVID-19, та кабінетом здачі РНК вірусу збудника.

 

Завідувач ПМСД Стратюк О.А. на моє прохання негайно розмежувати дітей від можливих хворих відповів, що немає іншого приміщення і нічого зробити не може.

 

В суботу спостерігала, як на місце хворого на COVID (як пізніше з'ясувалось) старого чоловіка посадила мама 3-4 річного хлопчика, який ручками витер все сидіння.

Жінка висловила сподівання, що керівництво ЦПМСД терміново знайде вирішення проблеми. І зауважила, що в центрі міста є великий пологовий будинок, який можна віддати під дитячу консультацію

Керівник Острозького ЦПМСД Олександр Стратюк пояснив:

Це фото - з коридора "брудної" зони. Тобто там приймають і дітей, і дорослих з підозрою на коронавірус і хворих, роблять експрес-тести і беруть мазки на тести ПЛР.

 

"Чиста" зона для прийому дітей - у тому ж приміщенні, але вона відгороджена від "брудної".

 

А ось дорослих, щодо яких нема підозри у наявності  COVID-19, приймають в окремих кабінетах корпусу центральної міської лікарні.  

За словами Олександра Стратюка, він порушував проблему щодо необхідності розмежування прийому дітей перед керівництвом райдержадміністрації. 

Нам мали для цього дати терапевтичне відділення лікарні. Але ковід вніс корективи. І зараз туди кладуть хворих з цією недугою. 

 

Але у мене є плани забрати педіатрію і розташувати її у приміщенні лабораторного центру. Там нині розташована екстренна медична допомога. Але її збираються переселити. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: COViD-19
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень