Піт-стоп для журналіста – Рівненська «Венеція» (10 ФОТО)
Журналісти – люди, і мають підзаправлятися. Хоча би час від часу доводиться і поїсти.
Виникла ідея почати розповідати читачам про різні місця Рівного (злачні, пристойні, дорогі, дешеві, пафосні і не дуже), де можна попоїсти і таким чином «підзаправитися» охочому до роботи журналісту.
Кілька днів тому доля завела у місце, про яке, можливо, хтось чув, а багато хто почує вперше. Один із закладів над Устею, до яких часто ставляться упереджено і віри не ймуть, що там може бути гарно.
Так, пані та панове, я вечеряв у «Венеції».
Це заклад на мосту через Устю, і хоч назва та місце розташування «Венеції» навівають щось романтичне, проте сам заклад виглядає досить просто і я би навіть сказав … скромно.
До того ж, Устя , на жаль, – не Адріатичне море (те, на що перетворюється центральна водойма Рівного, важко описати ліричними словами, і давно вже викликає бажання кричати «Ґевулт!»).
Хоч не все так і погано у нашій «Венеції». Сюди ходять люди різного віку, є тут що поїсти і випити, до того ж за низькими цінами.
Як би там не було, представляю вам «Венецію» зсередини.
В меню закладу чималий перелік алкогольних напоїв багатьох країн і на будь-який смак. Ціни в порівнянні зі звичними закладами – дешеві, наприклад, келих коньяку коштує 15 гривень за 50 грамів.
Всередині – загальний зал, що схожий на студентську їдальню, та приватні кімнати для компаній, які зачиняються шторкою, тож можна не відволікатись на те, що відбувається в закладі, проводячи час з друзями.
Замовив «Печеню по-українськи в горщику», 300 грамів за 35 гривень. Недорого і звучить смачно.
Відзначимо, що замовлення принесли через 20 хвилин, і взагалі сервіс та обслуговування закладу виявилися на рівні: столи чисті, на скатертині – ані плямки.
Виглядає печеня ось так, а на смак така, що, навіть зараз, коли пишу цю статтю, пускаю слинки.
Вона смачна! І це те, чого насправді не очікуєш від подібного місця. Однак, страва хоч і непогана, та не дуже корисна. Тут свинина, картопля, для швидкості приготування спочатку обсмажена у фритюрі, квасоля і такий супчик.
Жирна, ситна і дуже смачна страва, хороша для «підзарядки», та не рекомендую її їсти надто часто.
Також відзначу, що жіночка (вона тут і за бармена, і офіціанта), яка приймала у нас замовлення, була привітною з усіма клієнтами, справжня господиня, що створює затишок.
Тож, любі друзі, якщо виникне потреба, можете заходити на піт-стоп і сюди, до «Венеції» над Устею, але бережіть своє здоров’я та не вживайте надмірно алкоголю та надто жирних страв часто.
Тим паче у піст.
Усім смачного настрою!
Автор: В. Восьмечудо
Радіо Трек: НОВИНИ