Після інтерактивних – реальні: де у Рівному побудують дитячі майданчики (КАРТА)

У Рівному створена спеціальна комісія, яка вивчатиме ситуацію із облаштуванням дитячих майданчиків

Вже створена інтерактивна карта із пропозиціями з влаштування дитячих майданчиків на 2017 рік.  Її автор, міський депутат та голова інформаційно-аналітичного центру «Інфолайт» Назарій Поліщук розповів, що за останні майже три роки у місті управління ЖКГ облаштувало 151 дитячий майданчик.

Зараз у пріоритеті – двори багатоквартирних будинків із тисячним населенням, де взагалі немає дитячих ігрових майданчиків.

За яким принципом обиратимуть місця для встановлення майданчиків, пояснив Назарій Поліщук:

В пріоритеті ті будинки, де багато населення проживає. Для цього береться інформація про житловий фонд Рівного. З’ясовується, у яких будинках найбільше квартир. Окрім цього, як на мене, враховувати варто і замовлення від людей. Тобто, враховуючи ці два нюанси, ми визначаємо пріоритетність встановлення дитячих майданчиків у місті.

Заступник міського голови й за сумісництвом голова профільної комісії Галина Кульчинська запевнила, що існуючу карту треба доповнювати, адже тут немає усіх майданчиків. Очевидно сюди не внесли ті, які були облаштовані до 2015 року та ті, які встановлювались за чийсь кошт. Також Галина Кульчинська пропонує врахувати і той варіант, що у місті створюються дитячі майданчики у нових житлових комплексах.

Говорить Галина Кульчинська:

У Рівному є територія, яка дуже сильно потребує цих дитячих майданчиків. Виходячи в першу чергу із густонаселеності. Комісії буде достатньо нелегко об’єктивно підійти і напрацювати рішення, які потім затверджуватиме сіся міської ради.

Галина Кульчинська зауважила, що дитячі майданчики – це малі архітектурні форми. Для їх облаштування не потрібно жодної проектно-кошторисної документації. Головне – використовувати якісні матеріали та дотримуватись зазначених державних будівельних норм.  

До слова, за розрахунками Назарія Поліщука, в середньому на облаштування одного дитячого майданчика треба витратити 52 тисячі гривень. На ньому обов’язково повинні бути пісочниця, карусель, гірка та лавочка.

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень