Пільгової ціни не буде, з січня електроенергія для населення – по 1,68 за кВт-год

Цей тариф діятиме з січня до кінця березня 2021 року

Кабінет міністрів України скасував пільгову ціну на електроенергію для населення - 90 копійок за перші 100 кВт-год, і з січня 2021 року встановив її на рівні 1,68 грн за кВт-год. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду 28 грудня, - повідомляє УНІАН.

За словами в. о. міністра енергетики Юрія Вітренка, пропонується також встановлення ціни вироблення електричної енергії державним підприємством НАЕК «Енергоатом» за двосторонніми договорами на електронних аукціонах держпідприємству «Гарантований покупець» на рівні 150 грн за 1 МВт-год.

Проект постанови розроблено з метою забезпечення фінансової стабілізації ринку електричної енергії в наступному році та стабільної роботи генеруючих компаній, на яких покладено спеціальні зобов'язання НАЕК «Енергоатом» та «Укргідроенерго» і «Укренерго». А також, звертаю на це увагу, для запобігання стрімкого зростання тарифу на електроенергію вже з січня 2021 року, - сказав глава Міненерго.

В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 коп. за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад це – 1 грн 68 коп. за кВт-год.

Для промислових споживачів ціни на електрику формуються на підставі ринкових механізмів і коливаються від 2,5 грн до 4 грн за кВт-год.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень