Підвищений цукор: 7 продуктів, які слід виключити з раціону

Це серйозна проблема для близько 30% населення у світі

Високий цукор здатний завдати серйозної шкоди здоров'ю, призводить до розвитку діабету, ожиріння, серцево-судинних захворювань. Але є й хороші новини. Правильне харчування дозволяє тримати цукор під контролем. Відмова від низки продуктів, що підвищують рівень глюкози в крові, – перший крок на шляху до здоров'я.

Солодкі газовані напої

На порцію солодкої газованої води припадає 10-12 чайних ложок. Це призводить до інсулінової резистентності - стану, коли клітини перестають реагувати на інсулін. Це дуже небезпечно, адже інсулін відповідає за засвоєння цукрів організмом.

Білий хліб та випічка

Вироби з білої муки мають дуже високий глікемічний індекс. Вони моментально засвоюються та різко підвищують цукор в крові. Замініть такий хліб на цілозерновий, житній. Він містить клітковину, що уповільнює всмоктування цукрів.

Консервовані фрукти та соки

При високому цукру краще вживати ягоди та фрукти в натуральному вигляді, а не в переробленому. Бажано вибирати не надто солодкі – яблука, груші, журавлину. Ідеальний варіант - запікання, в якому зберігаються всі корисні властивості.

Овочі з високим вмістом крохмалем

Це передусім картопля, буряк, морква та кукурудза. При вживанні цих овочів відбувається викид глюкози у кров. Але при високому цукрі треба обмежити порції та комбінувати з білковою їжею.

Жирне м'ясо та сосиски

Яловичина, баранина, свинина, ковбасні вироби багаті на насичені жири. Вони порушують чутливість клітин до інсуліну. Через війну відбувається компенсаторний викид глюкози. Краще замінити жирне м'ясо на пісне - курка, індичка, риба.

Алкоголь

Алкоголь містить багато цукрів, особливо солодкі вина, лікери, коктейлі. Крім того, порушує вироблення інсуліну підшлунковою залозою.

Навіть помірні дози здатні викликати різкий стрибок глюкози у діабетиків. Тому за високого цукру краще повністю відмовитися від алкоголю всіх видів.

Готові соуси

Багато промислових соусів, приправ, заправок для салатів містять приховані цукри. Кетчуп, майонез, соєвий соус, навіть гірчиця часто сильно підсолоджуються. Краще готувати соуси та заправки самостійно, контролюючи склад. Виключіть цукор, додайте спеції, лимон, зелень.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень