Підсумки Чемпіонату України з футболу 2019/2020

29 липня був зіграний останній матч національної першості. У ньому «Колос» і «Маріуполь» розіграли путівку у 2-ий раунд кваліфікації Ліги Європи УЄФА. Відбіркові матчі єврокубків стартують вже зовсім скоро. Стежити за ними й робити ставки можна за допомогою сайту sportsbetz.ru.

Фінальне становище справ

В середині березня чемпіонат був припинений через пандемію коронавірусу. Понад два місяці вболівальники були змушені жити без великого футболу – всі європейські ліги теж пішли в «відпустку».

30 травня УПЛ повернулася. Команди продовжили грати в другому етапі. 6 кращих клубів змагалися між собою за чемпіонство й путівки в єврокубки, а 6 команд з нижньої частини билися за виживання. Також 2 колективи, що посіли у другій групі 1 і 2 місце, отримували можливість зіграти в плей-офф з 5 і 6 місцями з першої шістки.

[media=194165]

У півфіналі «Колос» здолав «Дніпро-1», а «Маріуполь» пройшов «Олександрію». Через кілька днів переможці зіграли фінал серії плей-офф. Основний час закінчився з рахунком 0: 0, і матч продовжився в овертаймі. На 95 хвилині у складі «Колоса» відзначився Денис Антюх. Цей гол виявився єдиним — клуб з Колосівка зіграє на європейській арені.

Команда, яка зайняла останнє місце, залишає УПЛ. В цьому році ця доля спіткала львівські «Карпати». Ще на початку червня команда була виключена з чемпіонату, тому, що не з'явилася на кілька матчів. Причина цього досить проста — гострі проблеми з фінансуванням. З чуток, у команди не було грошей навіть містити автобус.

Що стосується верхньої частини турнірної таблиці, то тут особливих сенсацій не відбулося. У четвертий раз поспіль чемпіоном країни став донецький «Шахтар». Команда впевнено йшла протягом всього чемпіонату, поступившись лише двічі за весь сезон. В результаті «Шахтар» набрав 82 очки й на 23 бали випередив стало другим київське «Динамо». Золоті медалі забезпечили «гірникам» путівку в груповий етап Ліги Чемпіонів на наступний сезон.

Якщо про чемпіонство «Шахтаря» стало зрозуміло ще давно, то ось питання про те, хто отримає срібні та бронзові медалі залишалося відкритим до кінця. Київське «Динамо» набрало 59 очок, забезпечивши собі тим самим друге місце. Вкрасти срібло могла «Зоря» з Луганська. Для цього команді Віктора Скрипника потрібно було перемагати «Десну» в заключному матчі сезону. Однак «Зоря» зіграла внічию і цих втрачених двох балів якраз не вистачило для того, щоб посісти друге місце і потрапити в 3-й раунд Ліги Чемпіонів. Зате 3 місце гарантувало команді участь в груповому етапі Ліги Європи УЄФА. «Десна» ж зайняла 4 сходинку, і це дозволить клубу зіграти у кваліфікації ЛЄ.

Луческу

Завершився чемпіонат новиною, яка підірвала інформаційне поле українського футболу. 23 липня стало відомо, що київське «Динамо» очолить Мірча Луческу. Раніше фахівець тренував принципових суперників столичної команди - «Шахтар» із Донецька. Природно, це призначення було сприйнято в багнети видними динамівськими футболістами, а також фан-клубом. Румунському фахівцеві також пригадали все висловлювання, які він дозволяв за роки роботи в «Шахтарі».

[media=194164]

Через 4 дні з'явилася новина про те, що Луческу залишив стан киян - «Працювати в такій ворожої атмосфері неможливо». Правда, через кілька годин було спростування. Агент фахівця заявив, що фраза мала місце в особистій розмові з керівництвом, але Луческу залишається біля керма «Динамо». Підтвердив це і президент клубу Ігор Суркіс. За його словами, тренер принесе користь команді, а вболівальники з часом все зрозуміють.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень