Підприємці саботують наповнення місцевої казни

Принаймні, на це нарікають керівники новостворених об’єднаних громад Рівненщини

Представники об'єднаних громад стверджують, що чимало підприємців, аби не платити податки до місцевих бюджетів, почали перереєстровувати підприємства у Києві або в інших містах – не за місцем діяльності. У такий спосіб громада не отримує додаткових надходжень у казну. Разом з тим, саме на ці гроші розраховують керівники, - кошти потрібні на розвиток сільських територій.

Експерт реанімаційного пакету реформ з питань децентралізації влади Юрій Ганущак запевнив – податок на доходи має залишатися там, де працює підприємець. А податок на прибуток – за місцем реєстрації. Для того, щоб громада отримала кошти, підприємця мають контролювати податкові органи.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков дав доручення керівникам РДА тісніше співпрацювати з податковими і контролювати надходження податків.

Наші гроші мають бути в нас, - звернувся Віталій Чугунніков до керівників об’єднаних громад. – Якщо ж у вас виникають якісь проблеми із роботою податкових органів, прошу звертатися до голів РДА. Вони мають координувати діяльність податкової на місцях. Якщо ж питання й так не буде вирішуватися, то це вже питання у відповідності того чи іншого керівника району, - наголосив Віталій Чугунніков.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень