Підприємство з вивезення сміття у Рівному - за крок до банкрутства

Це комунальне автотранспортне підприємство 1728

Причина цього – те, що уже шостий рік у державі не вирішено питання формування тарифу на захоронення сміття.

Розповідає начальник КАТП 1728 Ростислав Кралюк:

У тарифі закладена ставка екологічного податку 1.25 за 1 кубометр сміття. Згідно з податковим кодексом, ставка екологічного податку, який ми повинні сплачувати у бюджет, постійно зростає. На сьогодні вона становить 4,02 гривні за 1 кубометр сміття.  Відповідно, ту різницю між 4.02 і 1.25 гривні підприємство не сплачує. Ми сплачуємо з 1, 25 гривні. Ця різниця в тарифі приводить до того, що підприємство за рік має понад мільйон гривень збитків.   

Щоб підприємство не стало банкрутом, його керівництво звернулося до депутатів міськради Рівного за дозволом на санацію – застосування заходів, які запобігають банкрутству. За словами Ростислава Кралюка, досудова санація передбачає накладення мораторію на нарахування штрафних санкцій і пені за несплату екологічного податку у повному розмірі на один рік.

Окрім цього, Ростислав Кралюк каже, що зараз у Президента держави знаходиться проект закону щодо процедури затвердження тарифу на захоронення сміття, і сподівається, що він до кінця року його підпише. Тоді стане відомо, хто ж у державі встановлюватиме тариф, бо нині це питання не врегульоване. Попередньо заплановано, що ці функції буде покладено на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Востаннє, за словами Ростислава Кралюка, тариф на захоронення сміття у Рівному переглядали у 2009 році. Тоді це було функцією міської влади. І саме тоді у тарифі був закладений розмір екологічного податку 1.25 гривні за кубометр сміття. За його переглядом КАТП 1728 зверталося до міськради Рівного, а вона - до Кабміну, Верховної Ради. Однак безрезультатно. Тим часом, борг зі сплати екологічного податку у КАТП 1728 зріс до близько 2-3 мільйонів гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень