Підприємство у Вараші змусили платити за оренду ділянки у 45 разів більше

Понад 3 млн замість 72 тисяч

Так, у 2015 році в місті Вараш (на той час – Кузнецовськ) місцева влада провела аукціон з продажу права оренди земельної ділянки площею понад 1 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

З переможцем аукціону – одним із ТОВ, повідомляє прокуратура Рівненської області, - укладено відповідний договір оренди землі, згідно з умовами якого встановлювався річний розмір орендної плати у сумі 3,2 млн грн.

Однак у подальшому міська рада на підставі прийнятого рішення затвердила технічну документацію із землеустрою щодо поділу цієї землі та всупереч вимогам Земельного кодексу України, без проведення земельних торгів, її частину надала в оренду згаданому ТОВ, встановивши у договорах орендну плату у розмірі лише 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки в рік – тобто у загальній сумі 72 тис. грн.

Орендар уникав сплати за користування землею у розмірі, встановленому за результатами проведеного земельного аукціону, в результаті чого бюджет не отримував значні кошти.

У зв’язку з цим, з метою захисту інтересів держави органи прокуратури Рівненської області подалдо суду позов з вимогою скасувати рішення органу місцевого самоврядування та договори земельних ділянок, якими зменшено розмір орендної плати за їх користування. Рівненський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та зазначені позовні вимоги задоволив. Відтепер до бюджету товариство сплачуватиме у рік 3,2 млн грн, що у 45 разів більше розміру орендної плати, яка вносилась раніше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень