Це був не бурштин: екс-кандидат у мери Рівного розповів, як займався бізнесом

Громадський активіст Дмитро Якимець поділився своїм досвідом підприємництва

Описав його Дмитро Якимець у соцмережі Фейсбук:

Дмитро Якимець перший досвід мав на продажах краму у Польщі, коли заробляв собі на випускний костюм.

 

Потім вступив до інституту і зосередився виключно на навчанні. Однак, не так сталось, як гадалось. На другому курсі університету сталась біда: я втратив батька. Щоб не висіти в мами на шиї, вирішив підзаробляти самому. А вибору для працевлаштування у буремному 1994 році майже не було. Добре, що батько мені залишив стареньку автівку - БМВ 73 року випуску. Вона й стала добрим помічником. В той час познайомився і зі своєю майбутньою дружиною. Разом і започаткували справу. Закуповували на оптовій базі солодку воду та пиво і продавали його у селах поблизу Сарн.

 

В той час не було ні магазинів, ні супермаркетів, в гастрономах полиці були порожніми, тому люди купували все на базарчиках. І ми там продавали пиво та воду з машини. Так і заробили перші гроші.

Дмитро Якимець пише, що в той час вони з дружиною економили гроші, бо хотіли мати щось більше. Потім дізналися, що є можливість взяти в оренду приміщення колишньої їдальні.

Вирішили орендувати його і відкрити там кафе. Одне з перших в місті. Добре пам’ятаю той момент, бо в червні закінчив інститут, а вже серпні напередодні Дня Незалежності ми відкрилися. Це був 1996 рік. Справа пішла, весь прибуток вкладали в розширення і розвиток.

 

Купили приміщення магазину, відкрили спорт-бар у Сарнах.

 

Потім відкрили диско-бар «Альфа». Відомий свого часу був заклад 

 

Розвивались паралельно і інші напрямки. Пробували, де ще піде справа. Займались продажем нерухомості, навіть пасажирськими експрес-перевезеннями «Сарни-Київ». Проіснували то недовго, але згадати є що.

 

Був у нас у центрі великий торговельний центр. 400 чи 500 квадратний метрів,- не пам’ятаю вже точно. Здавали в оренду там торгові площі.

Дмитро Якимець


У 2010 році Дмитро Якимець став депутатом Сарненської районної ради від опозиційної партії. В той час при владі вже був Янукович. За словами Дмитра Якимця, бізнесу стало дуже важко. Доводилося по 8-9 перевірок щотижня переживати.

Працювати стало непросто, плюс криза наклала свій відбиток. Та й чого гріха таїти - випала хороша можливість продати бізнес частинами. Саме тому ми з дружиною вирішили продати все в Сарнах і писати свою історію вже в Рівному.

Дмитро Якимець робить висновок:


За свою трудову біографію зрозумів: не варто чекати від когось милості, треба працювати і заробляти самому, розвивати свою справу.

Нагадаємо, що Дмитра Якимця неодноразово звинувачували у тому, що буцімто він був причетний до нелегального видобутку бурштину на Сарненщині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень