Бурштинокопачі, коханці, боржники: найрезонансніші підпали авто в Рівному

У поліції розповіли більше

У 2018 році на Рівненщині було 39 підпалів автомобілів. Цього року – уже два.

Такі цифри озвучують слідчі головного управління Нацполіції області. Найбільше автомобілів згоріло в Рівному.

Наразі лише щодо одного підпалу оголошено підозру. Йдеться про спалене авто начальника управління Державної фіскальної служби на Рівненщині Дмитра Зайцева.

У поліції додали, є ймовірність швидкого розкриття останніх підпалів автомобілів підприємця Володимира Ботюка та члена міськвиконкому Ніни Скиби.

Після відповідних експертиз понад два десятки кримінальних справ закрили, каже начальник слідчого управління Нацполіції області Олександр Панасюк:

- Висновки про закриття 28 кримінальних проваджень приймалися на підставі пожежно-технічних експертиз, по яких було встановлено відсутність події або складу злочину. Всі ніші кримінальні провадження сьогодні розслідуються. Проблематика в розкритті даних злочинів полягає у тому, що вони були вчинені в умовах неочевидності. Підрозділи поліції над цим питанням працюють.

 

Вже були розкриті кваліфіковані підпали. Зокрема, автомобілів керівників державних установ вищого рівня, скажімо так. Та деякі інші підпали, які становили суспільний резонанс.

Причини підпалів – різні. В місті нещодавно був випадок, коли чоловік підпалив авто коханцеві дружини.

Транспортні засоби минулого року палили й причетним до нелегального видобутку бурштину, каже начальник міськвідділу поліції Василь Зелінський:

- Як ми бачимо, підпали стосуються бурштинових питань. Є й інші актуальні питання. Наприклад, є у людей певні боргові зобов’язання, які вони не виконують. Люди, замість того щоб іти до суду, як у цивілізованих країнах, або укладати цивільно-правові договори, палять машини своїм боржникам. От і маємо такі проблеми.

Критичної ситуації із підпалами в місті немає, запевнив Василь Зелінський. З його слів, найважчим у цьому питанні був 2017-й рік. Минулого року ситуація змінилася, бо в Рівному запрацювала система відеонагляду «Безпечне місто», що дозволило контролювати ситуацію.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень