«Перший приватний Індустріальний парк допоможе Рівненщині стати меблевим центром України», - народний депутат Олександр Ковальчук

Поблизу Рівного офіційно з’явився перший приватний Індустріальний парк

Перший на Рівненщині та Волині приватний Індустріальний парк «Кроноспан Рівне», який створила компанія Кronospan у с. Городок, відтепер має офіційний статус. Міжвідомча комісія при Міністерстві економіки включила його до реєстру Індустріальних парків України. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат від Рівного Олександр Ковальчук.

Парк розташований на ділянці площею близько 85 га, має вигідне логістичне положення, тут облаштовують інженерні та технічні комунікації. 

Що таке індустріальний парк? Це один із найкращих інструментів залучення інвесторів, вважає директор агенції «ІнвестІнРівне» Дмитро Янушевський, який працював над концепцією парку.

– Індустріальний парк - це ніби побудований торговий центр, де підприємці можуть орендувати вже готові приміщення для свого бізнесу.

 

Так само і тут зможуть працювати підприємства меблевої та деревообробної галузей, складське господарство.

 

Таким чином ми плануємо створити понад 1000 нових робочих місць для рівнян, - каже він.

Активно відстоював створення Індустріального парку на Рівненщині народний депутат від фракції «Слуга Народу» Олександр Ковальчук.

– Україна має перестати бути сировинним придатком, зупинити безконтрольний вивіз української деревини за кордон, а виробляти та експортувати готову меблеву продукцію, збільшувати власну економічну спроможність.

 

Мені як депутату від Рівненщини дуже близька ця тема, адже наш край - один із центрів деревообробки.

 

І моя мрія і завдання всієї команди, щоб Рівненщина до 2030 р. стала центром меблевої галузі України з мільярдами інвестицій і 10 тис. робочих місць, - каже народний депутат. 

Серед головних результатів, які він очікує після того, як Індустріальний парк запрацює на повну потужність (за планом - з 2022 р.), - збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, підвищення ділової активності регіону та рівня заробітної плати, створення нових робочих місць, працевлаштування випускників навчальних закладів Рівненщини.

Обсяг надходжень лише податку з доходів фізичних осіб, зайнятих в Індустріальному парку, становитиме 42 млн грн на рік. 

– Загалом меблевий кластер, який зараз активно формується поблизу Рівного, дасть потужний стимул для розвитку економіки нашого регіону до 2030 р.

 

Йдеться про понад 1 млрд євро українських та іноземних інвестицій! Але для цього парламент має  ухвалити відповідні законодавчі зміни - законопроєкти «Про ринок деревини» і «Про внесення змін до Закону України «Про індустріальні парки».

 

І я як народний депутат працюю у цьому напрямку, - зазначив Олександр Ковальчук.

І додає, що вимоги до підприємств дотримуватися високого рівня екологічної безпеки виробництва, постійно модернізувати обладнання та впроваджувати в галузі найкращі європейські технології та методи керування залишаються. 

Українці мають вигравати економічно, але й екологічна безпека має постійно покращуватись»,  - підсумував нардеп.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень