Перейменування вулиць: У Рівному хочуть «причесати» деякі вулиці до однієї назви

Оскільки у різних документах назва однієї вулиці відрізняється

Затвердити єдині назви для вулиць пропонують у Рівному. В обласному центрі є низка вулиць, які у різних документах мають різні варіанти назви. Оскільки рішення, яким було б визначено конкретне найменування вулиці, не існує.  Про це повідомили на черговій комісії з питань архітектури та будівництва:

У нас є вулиця Академіка Михайла Грушевського, але у різних документах вона називається по-різному. Є вулиця Ак. Грушевського, М. Грушевського, Михайла Грушевського, Грушевського, Академіка Грушевського. Ми провели повний аналіз по архітектурі і у нас немає будь-яких рішень, навіть за часів Польщі, де органи місцевого самоврядування визначили б одну чи іншу назву. Те саме сталося й з вулицею Коперника.

 

Треба «причесати» усі вулиці до однієї назви. Варто визначитися, де військове звання, то скрізь його пишемо. В ідеалі це зробити одним проєктом рішення. В нас ще є дуже багато не названих об’єктів, таких як сквери чи парки, з якими теж треба розібратися.

Більш детально це питання мають розглянути на сесії міської ради.

Крім того, у зв’язку з дерусифікацією назв вулиць Рівного була пропозиція створити спеціальний пояснювальник-словник, де буде інформація про те, як колись називалася та чи інша вулиця, як її перейменували та чому.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень