Перевізник з Рівного розшукує учасника АТО, щоб вибачитися перед ним за свого водія

Адже водій хотів відмовити йому у пільговому проїзді

Про цю ситуацію сайт Радіо Трек розповідав у публікації На Рівненщині водій хотів вигнати з маршрутки учасника АТО

Перевізник завітав у редакцію, щоб пояснити цю ситуацію:

Ніхто не відшкодовує нам перевезення пільговиків. Але ми йдемо пільговикам назустріч, зважаючи на ситуацію у державі, і не відмовляємо у безплатному проїзді.

 

Втім, є правила перевезень. І відповідно до них, пільговик має брати у касі автостанції квиток із вказаним номером посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд.  

 

У цьому випадку водій просто пояснив учаснику АТО, що не повинен його брати на зупинці. І помилка водія у тому, що пояснив це надто емоційно. Але все ж він не відмовив у пільговому проїзді.

Перевізник також повідомив, що нині шукає того учасника АТО, щоб вибачитися перед ним. 

Начальник управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Микола Коваленко розповів Радіо Трек, що перевізника  зобов’язали надати повну інформацію щодо цього інциденту. І нині він шукає того учасника АТО, щоб з перших уст почути, що тоді відбулося.

На запитання, чи правильно вчинив водій, відправляючи учасника АТО за посадочним талоном на автостанцію, Микола Коваленко відповідає так:

Пільговик має підійти на касу автостанції, а каса – видати посадочний талон. Якщо сідає в автобус не на автостанції, ця ситуація лежить у площині моралі водія. Він повівся у цій ситуації трохи некоректно, наскільки я розумію. Але разом з тим не відмовив, довіз і коштів за це не взяв. Однак ми це повинні почути від того учасника АТО.

Також Микола Коваленко додає:

Перевізник, беручи участь у конкурсі на той чи інший автобусний маршрут, заключає договір з організатором перевезень. У цьому договорі є зобов’язання перевізника перевозити пільгові категорії і зобов’язання організатора  компенсувати йому перевезення пільгових категорій. Але другий рік кошти на це з бюджету не виділяють. Тому перевізники на власний лад намагаються встановити якісь правила, хоча це – за межами закону. Я чітко позицію управління з цього приводу на кожній нараді доводжу, що закон є закон. Його не можна порушувати.

 

Разом з тим, якщо така ситуація трапляється, люди мають право звертатися до нас. І ми застосовуємо до таких перевізників частину 7 статті 133-1 Кодексу України про адмінпорушення. Вона передбачає накладання штрафу в розмірі 8 неоподатковуваних мінімумів. Це 136 гривень як на водія, так і на перевізника. Але цей факт треба зафіксувати. Перевізник знає: якщо він у цій ситуації не знайде учасника АТО і ми не отримаємо від нього чіткої інформації, до водія буде застосована вище зазначена стаття закону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень