Перевірки тривають, а незаконно призначену частину субсидій доведеться повернути в бюджет

В Україні виявили мільйони порушників

В Україні у 2020 році Міністерство фінансів знайшло 2,5 млн порушень під час перевірки отримувачів соціальної допомоги та інших виплат з бюджету. Ці гроші доведеться повертати у бюджет, повідомляє Радіо Трек з посиланням на розмову міністра фінансів України Сергія Марченка з виданням «Сьогодні».

Він розповів, що міністерство у 2020 році отримало інформацію для проведення верифікації виплат на загальну суму 455 млрд грн. За 1,6 млрд грн Мінфіном виявлені різні невідповідності інформації про одержувачів соціальних виплат у реєстрах, базах даних тощо. Міністерство розіслало близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку. І за результатами цих перевірок будуть справедливі й обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам.

Якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то в 70% випадках йдеться про житлові субсидії. Тут ми розіслали понад 1,7 млн рекомендацій, по пільгах відвідувань – 506 тисяч, по соцдопомоги – 170 тисяч, по страхових виплатах – 4,8 тисячі, по безробіттю – 4,4 тисячі та по пенсійним виплатам – 46 тисяч рекомендацій, - зазначив Сергій Марченко.

Тож органи, які призначали субсидію, після виявлення порушення можуть звертатися до суду для повернення коштів у бюджет.  

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень