Переселенці не будуть голосувати

Проте через суд можна вибороти таке право

Переселенці не зможуть голосувати на виборах через норми Закону України «Про місцеві вибори». Однак, за словами керівника правових програм комітету виборців України Миколи Глотова, закон обмежує право голосувати не тільки внутрішньо переміщених осіб, але й людей, які мають місце прописки в одному місті, а фактично перебувають в іншому. Це положення закону, яке обмежує їхні права, вони можуть оскаржити в суді:

Ті виборці які хочуть проголосувати, але в силу вимог закону їхні права фактично обмежуються, вони мають право звертатись до суду. З позовними заявами відповідно до внесення до списку виборців. Суд може надати таке право, прийнявши відповідне рішення. Чи прийме таке рішення суд – сказати складно.

До слова, наразі до КВУ звернувся один переселенець та одна людина, яка наразі проживає в іншому місті, а зареєстрована у Рівному. Також пан Глотов розповів, що внутрішньо переміщені особи не квапляться змінювати місце прописки, оскільки тоді вони автоматично втрачають статус «переселенець».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень