Перед сезоном грипу у Рівному згадали про ремонт «швидких»

У Рівному не вистачає автомобілів для бригад медиків

Рівнененська обласна рада просить у міста 300 тисяч гривень субвенції на ремонт швидких, які обслуговують мешканців Рівного. Ця сума потрібна для ремонту 20 автомобілів. Деякі з них, за останні два роки, не були на СТО жодного разу. Потребу у ремонті автомобілів пояснили просто – починається сезон грипу, тож тих швидких, які нині на ходу, не вистачить.

Ось, що сказав головний лікар Рівненської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Валерій Ковальчук:

На сьогодні у нас працює 14 з половиною бригад. Буквально трохи часу пройде, піде грип, нам треба буде додавати бригад, а отже і самих швидких, а грошей на це немає. Норма на кількість жителів Рівного – 31 авто «швидкої допомоги». А у нас розрив серйозний – є 20 автомобілів. Більше того, жоден з цих автомобілів  за останні чотири роки не був на СТО. А норма – два рази на рік проходити техобслуговування.

Варто зауважити ще і те, що керівник Рівненської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги Валерій Ковальчук попросив проконтролювати у майбутньому процес передачі цих коштів саме на його станцію.

До слова, питання виділення грошей на ремонт «швидких» зацікавило двох депутатів Рівнеради – Миколу Бляшина та Галину Кульчинську.

Микола Бляшин взагалі запропонував офіційно запитати інформацію про стан автопарку міського управління охорони здоров’я. Депутат вважає, що таким чином можна буде розуміти ситуацію загалом та з часом раціонально використовувати кошти з міського бюджету.

Таку пропозицію усі присутні депутати підтримали.

В результаті члени бюджетної комісії Рівнеради погодили надання субвенції обласній раді на ремонт швидких для Рівного. Тож останнє слово – за міськими обранцями, які зберуться на сесію у середу, 15 листопада.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень