Пенсійний вік для жінок не збільшуватимуть. За однієї умови (ВІДЕО)

Її назвали у Мінсоцполітики

Фото ілюстративне

З 1 квітня 2020 року мінімальний вік для виходу на пенсію жінок становить 59,5 років.

На сьогодні багатьох цікавить, чи не будуть підвищувати в Україні вимоги до віку з кожним роком, як це відбувається, до прикладу, зі стажем.

На це питання в ефірі каналу "Україна 24" дав відповідь заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір. За його словами, про перегляд пенсійного віку для жінок наразі не йдеться.

Микола Шамбір

У Мінсоцполітики зауважують, що пенсійний вік повинен відповідати тривалості життя. Якщо в Україні буде збільшуватися тривалість життя, ймовірно, переглянуть і пенсійний вік.

Якщо є стаж 35 років, то він буде незмінним, тобто розмов про те, що буде якийсь інший пенсійний вік, ми не ведемо, тому що пенсійний вік повинен відповідати тривалості життя в Україні. Відповідно, стан здоров'я, якість життя впливає на ці показники, - повідомив Шамбір.

Також високопосадовець розповів про те, що завдяки підвищенню мінімалки вже з вересня цього року, трохи зросте і розмір мінімальної пенсії. Для осіб старше 65 років він становитиме 40% від мінімалки.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень