Пенсійна реформа: куди звертатися за перерахунком виплат і що треба знати рівнянам

Пенсійний фонд області переходить на цілодобовий режим роботи

Внаслідок пенсійної реформи розпочався наймасштабніший за всю історію незалежності перерахунок пенсій.

У зв’язку з цим пенсійний фонд Рівненщини переходить на посилений режим роботи - працюватимуть цілодобово, і навіть у вихідні.

В області перерахують пенсії для 270 тисяч пенсіонерів, а це 95 % від усієї кількості громадян цієї категорії. Збільшені пенсії люди отримають вже цього місяця. А ті пенсіонери, які отримають виплати у «старому» розмірі, одержать доплати до 25 жовтня, - зазначає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Вперше за історію України пенсія не буде нижчою за прожитковий мінімум. Її найменший розмір відтепер складатиме 1 452 гривні.

Як пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева

усі пенсії українцям перерахують автоматично, без звернень громадян і за єдиними правилами, незалежно від року призначення.

 

Перерахунок пенсій здійснюватиметься з використанням єдиного показника середньої зарплати за 2014-2016  роки - це 3 тисячі 764 гривні 40 копійок.  А також показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, встановленого на 1 грудня 2017 року – 1 тисячу 312 грн.

Крім тоого, запроваджена постійна, щорічна індексація (перерахунок) пенсій.

Щорічна (опосередкована) індексація пенсій з 2021 року відбуватиметься шляхом збільшення (перерахунку) середньої зарплати, з якої обчислено пенсію, на 50% зростання середньої зарплати за 3 попередні роки та на 50% зростання індексу споживчих цін за попередній рік.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень