Пенсії переселенцям будуть призначати по-новому: що саме має змінитися

Нововведення торкнуться також працевлаштування осіб з інвалідністю та пенсій, які вони отримують

Верховна Рада ухвалила загалом законопроєкт №7433, яким зокрема визначаються умови призначення пенсій переселенцям. Про це повідомила нардепка Олена Шуляк.

Як призначатимуть пенсії переселенцям, які не мають документів?

У новому законі встановлено, що призначення пенсій для ВПО, які не мають документів, та/або про які відсутні відомості щодо періодів страхового стажу, трудову діяльність на період дії воєнного стану та протягом 180 календарних днів після його припинення або скасування, здійснюється на підставі відомостей, що наявні в електронних державних реєстрах.

Також законопроєктом, зі слів народної обраниці, пропонується:

  • Щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Передбачити обмін інформацією з Держреєстру з Фондом соцзахисту осіб з інвалідністю про створення робочих місць для осіб з інвалідністю, про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцями тощо і використання таких даних для обрахунку квоти на працевлаштування людей з інвалідністю, розрахунку адміністративно-господарських санкцій та захисту інших соціально-трудових прав.
  • Щодо пенсії особам з інвалідністю. Передбачити можливість у разі пропуску в період введення воєнного стану строку повторного огляду медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю продовження виплати пенсії по інвалідності на період введення воєнного стану та 1 місяця після його припинення чи скасування.
  • Щодо пенсії студентам у разі втрати годувальника. Під час дії в Україні воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення дітям віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання у закладах освіти, пенсія в разі втрати годувальника призначається, а виплата раніше призначеної пенсії продовжується на підставі даних про навчання за денною формою навчання у 2022 році, отриманих ПФУ з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень