Пенсіонери, які живуть за кордоном, можуть лишитися без українських пенсій

І на те є причини

Таке може статися, якщо в результаті верифікації, яку зараз проводить Пенсійний фонд, фахівці виявлять деякі «цікаві» факти.

Закон «Про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування» називає мінімум 5 причин, які можуть дозволити державі позбавити літню людину пенсії:

  • якщо буде виявлена помилка у прізвищі;
  • якщо виплати були призначені за фальшивими документами;
  • якщо пенсіонер якийсь час проживав за кордоном;
  • якщо з пенсійної картки не знімали гроші впродовж 6 місяців;
  • якщо пенсіонер є переселенцем і змінив місце проживання.

 

Верифікацію пенсіонерів Мінфін розпочав іще кілька років тому.

Крім того, періодично робить звірку своїх підопічних і Пенсійний фонд. Якщо в результаті цих перевірок виявиться, що пенсіонер тривалий час перебуває за кордоном, то його можуть позбавити виплат.

Пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана ВР України, - йдеться в законі.

Конституційність цієї норми закону, очевидно, ніхто досі не оскаржував.

Визначити, де знаходиться людина - в Україні чи за кордоном, дуже просто: всі переміщення фіксуються Державною міграційною службою. Цією інформацією легко можуть скористатися як Мінфін, так і Пенсійний фонд.

Якщо за результатами перевірки, проведеної підрозділами Державної міграційної служби, буде прийнято рішення про те, що фактичне місце проживання не відповідає офіційному, виплата пенсії буде припинена вже з наступного місяця, - пояснюють у Пенсійному фонді.

Джерело: Today.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень