Паркан історії війни з’явився у Рівному до Дня міста: Скільки фарби пішло на розпис (ФОТО)

Та що на ньому можна роздивитися

Фото зі сторінки Віталія Коваля
Фото зі сторінки Віталія Коваля

115 метрів історії війни росії проти України на паркані створила столична художниця Тетяна Журавель у Рівному.

Довжелезна розписана огорожа з’явилася у районі Льонокомбінату до Дня міста

На паркані можна розгледіти і бабцю, яка збила ворожий дрон банкою огірків, і трактор з танком, і навіть спалений крейсер «Москва».

Фото зі сторінки Віталія Коваля
Фото зі сторінки Віталія Коваля

В ефірі Радіо Трек художниця поділилася, що над розписом художниця працювала понад 50 днів, за які й витратила 55 літрів фарби

Майстриня пригадує, що коли їй запропонували розписати стіну, то вона сказала «зроблю це за тиждень». Однак згодом зрозуміла, що погарячкувала, адже стіна довжиною у кілька десятків метрів.

Тетяні Журавель не ставили конкретні завдання щодо того, як має виглядати розписана стіна. Там лише обов’язково мало було щось патріотичне та вишивка.

Фото зі сторінки Віталія Коваля
Фото зі сторінки Віталія Коваля

Після першого малюнку, де я зобразила квіти, вирішила, що потрібно щось цікавіше. Квіти – це так банально. Тож я вирішила вже робити історію війни. Там є і бабця, яка банкою огірків збиває дрон, там є багато всього. Коли я стояла й розписувала паркан, то було цікаво, як люди ідуть з дітками маленькими і дітки цю історію знають, ось це найкраще, – каже художниця.

Також Тетяна Журавель поділилася, що помічники були, але загалом робила все сама, оскільки таку справу складно було комусь довірити, доводилося багатьом відмовляти. 

До мене підходили малювати, але я сама зробила цей паркан. Хтось приходив на декілька годин, хтось – на два дні. Але ніхто не стояв з початку до кінця. У мене навіть був кастинг (ред. – для помічників). Я давала щітку і дивилась, як людина виводить лінію. Багато хто просився допомагати, але я відмовляла, – розповіла Тетяна Журавель.

До речі, під час розмови майстриня зауважила, що за спеціальністю вона не художник.

У мистецтво я пішла років 7 тому, – зауважила вона.   

Родом художниця із Києва, але Рівне їй дуже сподобалося:

Рівне – чарівне місто. Люди так добре зустріли.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень