Пандемія вдарила по заробітчанах, сума переказів від них зменшилася

Так - в усьому світі

За підрахунками Нацбанку, торік українські трудові мігранти переказали в Україну майже 12 мільярдів доларів. Цьогоріч сума зменшилася на 5%.

Утім, цього року закриті кордони та економічна криза скоротили заробітки у всіх країнах. За прогнозами, цей сектор втратить близько 20%, або 100 мільярдів доларів за рік.

 

Україна - одна із понад 80 держав із середнім та низьким рівнем доходів, де грошові перекази від закордонних працівників перевищують 10% ВВП.

 

Чим це падіння обернеться для нашої країни – зараз ніхто не прогнозує.

Труднощі відчули усі країни, навіть ті, де рівень доходів значно вищий, ніж в Україні, і де заробітчани також одержують більше.

Приміром, у Британії - 3,5 млн іноземних заробітчан. У 2018 вони переказали родичам в усьому світі 10 млрд доларів. Цьогоріч ця цифра зменшиться на 20%, - повідомляє ВВС-Україна.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень