Пам’ятник Бандері-Осіпчуку може з’явитися у центрі м. Рівне (11 ФОТО)

Майже в центрі

Зліва -- Бандера, справа -- Осіпчук (фото -- збільшується)

Із пам’ятниками Бандері в Україні реальна проблема. Важко знайти хоч один такий монумент, який би не нагадував …Леніна.

При цьому, пам’ятники Бандері ставити тепер – треба.

Ще рік тому з ідеєю встановити монумент провіднику ОУН (б) на Рівненщині можна було б і посперечатися (надто багато вже невинних людей тут було убито і замордовано саме тими, хто причисляв себе до ОУН (б), однак нині після зухвалих і принизливих для України демаршів польського сейму, ми не маємо іншого виходу, як піднімати повсюдно червоно-чорні прапори та встановлювати монументи Бандері.

Хоча набагато правильніше було б встановити монумент Шухевичу.

 

З багатьох точок зору, і з естетичної – не в останню чергу.

Юрій Осіпчук дивиться на Бандеру, "Свобода" дивиться на обох

Так чи інакше, але в четвер у холі МБК відкрили виставку макетів майбутнього пам’ятника, що його мають встановити коштом міста на перетині вулиць Чорновола та Степана Бандери.

Відвідувачів прийшло небагато.

Домінували місцеві посадовці від «Свободи».

Ми можемо судити про якість представлених робіт з фоторепортажу незрівнянної Галини Данильчук та зі своєрідного есею про виставки, що його під враженням від побаченого написав місцевий архітектор та урбаніст Дмитро Котляров

«Лайфхак – як «правільно» оцінити виставку монументів (або ще там чого, бо яка разніца шо там виставляють!)»

Ми наводимо текст цього Лайфхаку нижче.

Зі свого боку звертаємо увагу на цікаву деталь. Виглядає, що одна з представлених робіт (і чи не найкраща) робилася з начальника обласного управління здоров’я Юрія Осіпчука.

[media=118409] [media=118416]

Принаймні схожість Осіпчука та умовного «Бандери» нам видається достатньо виразною.

Зліва -- Бандера, справа -- Осіпчук (фото -- збільшується)

Менше з тим. Пропонуємо далі вашій увазі

ЛАЙФХАК від КОТЛЯРОВА

Лайфхак – як “правільно” оцінити виставку монументів (або ще там чого, бо яка разніца шо там виставляють!)

Зараз якраз виставка “памятніка” тож можна потреніроваться по правильному виставленню оцінок тим неудачнікам, які подали всякі свої штукі на конкурс.

Лайфхак перший  – і самий ГЛАВНИЙ – нікода не ходіть на виставку. ЦЕ основа всіх основ. Нафіга іти на виставку памятників, якщо можна бирінько в 5 кліків миші проклацать пост френда з фотками зробленими на калькулятор. І так всьо понятно - все гавно і це видно і по фоткам (особенно харошо видно якщо там темно і погане освітлення то макети памятників ваще дуже харашо можна роздивиться).

 [media=118418]

Ну дійсно. Для чого ходить на балет (також доречі візуальне мистецтво) якщо можна просто глянуть пару фоток з тіліфона. Тому бирінько проклацали фоткі і написали шо всьо гавно.Вуаля – ви оцінили виставку! ЦЕ САМЕ правильно! ШО?! наделали макетів в півметра висотой шоб можна було зручно розбиратись? ХА-ХА-ХА.

Правило друге. Якщо вже так в жизні сталось що у вас єсть вільна мінутка, а “кофе” ви уже “пілі”, і другіх задач небуло і ви порушили перше правило і приперлись на виставку - ЗАПАМЯТАЙТЕ, не дивіться її довше 3 хвилин. Заходите, бігом проходите повз роботи, нівяком случає неостанавліваясь перед роботами, і виходите.

Бандера -- замріяний

Для чого витрачати час щоб подивитись весь” інтерстелар” в кіно? та сів, та за три мінути всьо в плейері промотав - і пишеш - фільм “ніочьом” “режисура гавно” ”актьори дно”(і дійсно про шо кіно).

Лайфхак третій. якщо ви всьотакі остановились перед роботою! НІВЯКОМУ разі не вдумуйтесь в ідею! НЕнада намагатись задумуватись яка базова ідея памятника. Ну хіба людина яка тратить тижні на виконання конкурсної роботи буде закладать туда якийсь смисл. Це вам не селфі дєлать - там да, там “со смислом”. В кожній роботі немає НІЯКОЙ ідеї. Тому НЕНЕДА думать що автор хотів сказати цим монументом.

Можливо, одне з кращих рішень на цій виставці (якщо судити по фото)

Серед типових помилок НЕОПИТНИХ цинітелей іскуства є спроби роздивитись роботу з УСІХ СТОРІН! Ці недолугі люди обходять памятник з усіх боків і намаються розібратись в художніх прийомах які там використали (дінаміка, статіка) - НО ЦЕ ЧУШ! (це ж розділи фізіки з підручника за 6 клас!!) робити це категорично нерекомендується. Побочним ефектом цього може стати відчуття що ви непонімаєте мови скульптури і пластіки! А “це мерзость”.

Важно НЕПИТАТЬСЯ понять які ідеї вписання памятника в існуючу ситуацію (тобто як вирішена загальна композиція! НЕЛЬЗЯ думать кудой підуть люди, де там можна буде відпочити, які додаткові композиційні прийоми організації площ там використані.

Бандера в рясі (?) і дуже схожий на Ксьондза чи Греко-католицького священика

НЕДАЙ “фейсбук” вам відчути які почуття викликає памєятник! Бо грусть або тоска нахлинуть, або ще яка гордость чи інші там вредні чуства!

І ЩЕ одна страшна помилка це прочітать ЗАПИСКУ ДО ПРОЕКТА. це вапще ЄРЕСЬ. Читать шо хто там шо написав це просто НЕРАЛЬНО тупо! Авдруг там написано якісь вещі які могли ускользнуть от вашего професіонального взгляда (написав і самому смішно - як від вашого взляда може шось там ускользнуть - нонсенс)

Бандера -- концептуальний і з... номером

ОТОЖ підсумуємо:

НІКОЛИ НЕ ПРИХОДИТЬ на виставку лічно!
НЕ ВИТРАЧАТИ на виставку 30-40хв щоб оцінити роботи! (5-10хв на роботу)
НЕ ЗАДУМУВАТИСЬ над ідеєю яка вкладена в проекті!
НЕ СПОГЛЯДАТИ роботу з різних ракурсів!
НЕ ПРОБУВАТИ відчути які почуття викликає памятник!
НЕ ОЦІНЮВАТИ містобудівельну ситуацію!
НЕ ЧІТАТИ ЗАПИСКУ!

Справа -- ще один Бандера-Ксьондз, зліва -- молодь відвідала виставку

Виставка робіт доречі в Будинку культури в парку Шевченка. А фоткі самі “нагугуліть”

Від Редакції:

До речі, фотки вам гугнити вже не треба, а сходити можете.
Місце зустрічі – МБК

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень