П'ять країн, де заборонено святкувати Різдво

За веселощі можна сісти до в'язниці

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

25 грудня в багатьох країнах світу, зокрема в Україні, люди відсвяткували одне з найважливіших церковних свят – Різдво Христове. Однак в деяких країнах світу заборонено відзначати це свято.

Таджикистан

Країна, що межує з Афганістаном, Киргизстаном та Узбекистаном, протягом останнього десятиліття поступово посилювала обмеження, але на новий рівень ситуація вийшла 2013 року, коли заборонили Діда Мороза, під забороною також встановлення новорічних ялинок у школах та ВНЗ.

Бруней

Держава забороняє людям носити шапки Санти, а також будь-який різдвяний одяг чи аксесуари. Покарання за збори на вечірці 25 грудня без дозволу загрожує людям штрафом у розмірі до 27 000 брунейських доларів (765 000 гривень) або тюремне ув'язнення на строк до п'яти років.

Саудівська Аравія

Жителі та туристи країни повинні слідувати місячному календарю, а не григоріанському. Однак Різдво проникло до країни тоді, як спадковий принц Мухаммед бен Салман послабив деякі з суворіших релігійних правил, хоча святкування Дня святого Валентина та Геловіна, як і раніше, залишається забороненим.

Китай

Мільйони жителів святкують Різдво, але святкові збори уряд неодноразово засуджував. Святкування, як і раніше, є незаконним у деяких конкретних зонах, таких як Веньчжоу, де всім школам та громадським центрам заборонено брати участь у різдвяних заходах.

Північна Корея

Аналогічне ставлення до Різдва є і в Північній Кореї. Оскільки суворий режим Кім Чен Ина дозволяє мешканцям віддавати шану лише його сім'ї, керівній партії та її лідерам, а не Ісусу Христу чи Санта-Клаусу.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень