Овочі й фрукти, які стають тільки кориснішими після термічної обробки

Ви можете здивуватися

Ми змалку знаємо, що при термічній обробці овочі та фрукти втрачають свої корисні властивості, а більшість вітамінів, як, наприклад С, при нагріванні руйнуються. Проте є такі продукти, які під час приготування навпаки стають кориснішими.

Помідори

Томати корисні завдяки великому вмісту антиоксиданту - лікопену. Він знижує рівень поганого холестерину, має протизапальні властивості. Помідори особливо корисні літнім людям, адже брак лікопену збільшує ризик дегенерації очного дна.

Корисні властивості лікопену активізують при нагріванні. Тож найбільш корисними будуть томатні соуси, тушковані або запечені помідори.

Яблука

Особливо корисні для шлунку та кишківника. Яблука містять багато пектину і разом з волокнами очищують і покращують роботу травної системи.

При цьому в обробленому вигляді пектин краще засвоюється організмом. Тож печені яблука особливо корисні.

Броколі

Ця капуста має безліч корисних мінералів та вітамінів. А також містить антиоксидант сульфорафан. До його складу входить сірка, завдяки якій броколі й має свій аромат. Сульфорафан знижує ризик цукрового діабету другого типу та деяких онкологічних хвороб. Усі свої корисні властивості сульфорафан розкриває саме при термічній обробці.

Найкорисніша броколі – ошпарена кип’ятком або зварена на пару.

Гарбуз

Супер дієтичний гарнір можна приготувати саме з гарбуза. На 100 грамів гарбузового пюре - усього 22 калорії. Овоч містить неймовірну кількість клітковини, вітамінів і мінералів, а також бактерії, корисні для мікробіоти.

Пектин та бета-каротин, який містить гарбуз, краще засвоюються після термічної обробки продукту. Найкраще у пареному або тушкованому вигляді.

Морква

Варена й печена морква стає легкою і корисною їжею навіть для тих, хто має певні проблеми з травленням. Бета-каротин та лікопен краще засвоюються, покращують вироблення шлункового соку та покращують роботу травної системи.

Квашена капуста

Квашена капуста найкраще зберігає вітамін С. Під час сквашування капуста набуває додаткової користі, адже перетворюється на пробіотик та пребіотик. Це джерело їжі для мікробіомів. Лактобактерії допомагають засвоювати деякі вітаміни та створюють на стінках кишківника природний бар'єр, який не дає шкідливим бактеріям потрапляти у кров.

Джерело: НовиниЮ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень