Отримати стипендію студентам стане складніше

Адже Мінфін наполягає на скороченні ліміту студентів, які мають отримувати стипендії від держави

Фото ілюстративне

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки у відповідь на звернення народного депутата Юлії Гришиної щодо стану стипендіального забезпечення в закладах вищої освіти, - пише Освіта.ua

Зокрема, наразі кількість студентів, які мають отримувати академічні стипендії, повинна становити 40-45 % фактичної кількості студентів денної форми навчання, які здобувають вищу освіту на бюджеті.

Але фактично у 2023 році середньорічний показник студентів-стипендіатів уже зменшився і становить 32%.

Як зазначають у Міністерстві освіти і науки, частка студентів, які мають право на отримання стипендій, залежить від наявних коштів, передбачених у держбюджеті на виплату академічних стипендій.

Через скорочені видатки державного бюджету за бюджетними програмами Міністерство фінансів наполягає на подальшому скороченні кількості студентів, які мають отримувати стипендії.

Водночас у МОН вважають, що розгляд питання стипендійного забезпечення потребує виваженого підходу і відтермінування в часі.

На думку МОН,

будь-яке згортання соціального захисту (а академічна стипендія у нинішніх умовах хоч і незначна, але стабільна фінансова підтримка) може отримати негативний відгук в студентському середовищі та навіть і в суспільстві, – зазначили у відомстві.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень