Музей історії Рівного: Максименко сподівається на російські гроші

Музей-меморіал історії міста хотіли за кошти ЄС зробити у парку Молоді біля стадіону «Авангард»

Про амбітні плани начальника міського управління туризму і культури Тараса Максименка щодо приваблення у місто туристів ми розповідали у публікаціях Як виглядатиме і де розташується унікальний музей у Рівному майже за 1 млн євро від Євросоюзу  та У центрі Рівного буде Острів. Як у Берліні

Втім, як розповів на засіданні бюджетної комісії міськради Рівного Тарас Максименко, у конкурсі ЄС перемогли 17 проектів, переважно польських, серед яких тільки два – українські.

Проект Рівного зі створення музею історії міста, який мали фінансувати спільно з польським місто Люблін, перемогу не здобув.

Але Тарас Максименко каже, що це не означає поразку, бо ще є шанс. Адже проект потрапив у резервний список:

Ми потрапили у резервний список. Ми 22-гі в резервному списку.

 

Я би не сказав ще, що ми програли остаточно. Тому що є ще програми, на які Єврокомісія не використала кошти. Це, наприклад, співпраця з Росією. Частина коштів може бути переспрямована з цієї гілки співпраці з Росією на проекти, які визначені до фінансування.

 

Наш проект визначений до фінансування. Він перебуває в резерві.

 

Тобто як тільки кошти у Єврокомісії будуть, вона зразу профінансує.

За словами Тараса Максименка, на проект цей треба 35 мільйонів євро. Але якщо ЄС за рік коштів не дасть, то він буде просити кошти з бюджету міста на створення археологічного вікна на місці розкопок замку князів Любомирських:

Буду просити кошти в межах благоустрою на археологічне вікно, тобто, щоб все те, що ми копали, щоб воно залишилося на майбутнє для наших дітей і внуків, щоб можна було бачити рештки палацу Любомирських і всі труди археологів.

Також Максименко запевнив, що кошти, які з бюджету міста давали на цей проект, управління зумисне не використовувало:

Зі 300 тисяч використали лише близько 39 тисяч на геологію і геодезію. Всі решта коштів ми повертаємо у бюджет. Ми до останнього тягнули з їх використанням. Просили проектанта робити проект у кредит і йому не оплачували роботу, тому що розуміли, що якщо не виграємо конкурс ЄС, то до нас можуть бути запитання, як до управління. 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень