Опалювальний сезон: назвали область, з якої слід уже негайно виїжджати

Подача тепла у цьому регіоні – неможлива

Чим ближче початок опалювального сезону, тим більше закликають мешканців окремих районів тимчасово окупованої території – шукати місце для зимівлі деінде. Навіть якщо ЗСУ встигнуть звільнити додаткові території, то відновити там роботу інфраструктури так швидко не вдасться.

Йдеться головним чином про Луганську область. Це підтверджує голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Жителям звільнених населених пунктів Луганщини зараз не варто повертатись додому. А тим, хто залишився, краще переїхати на інші території.

Ворог щодня прицільно стріляє по ТЕЦ, дамбах, газопроводах та об'єктах електроенергетики. По суті усе комунальне господарство міст Луганської області зруйновано. І відновити його до початку опалювального сезону немає ніякої можливості.

Великі міста: опалювання неможливо взагалі запустити, тому що розбито все вщент. І навіть, якщо ми якось теоретично змогли б відновити роботу теплоелектростанцій миттєво, що майже нереально, то розвести потім всю мережу по містах неможливо, – пояснив очільник ОВА.

За словами Гайдая, у містах залишається певна кількість людей. Наприклад, у Сєвєродонецьку наразі близько 10 тисяч жителів та в Лисичанську – близько 15 тисяч. Але і їм слід негайно подбати про евакуацію з міст, які взимку стануть просто непридатними для життя. Вижити в таких умовах буде вкрай важко.

Тому Сергій Гайдай закликає жителів великих міст регіону не легковажити власним життям і життям своїх рідних та якомога раніше виїхати з регіону, який взимку перетвориться на крижану пустелю.

 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень