Опалення влетить у копієчку: скільки коштує котел та дрова

Українці скуповують твердопаливні котли

Ціни на дрова в Україні цього року б'ють рекорди проти ціни попередніх років. Українці масово скуповують твердопаливні котли й переходять на біопаливо.

У мережах, де продають твердопаливні котли, зазначають, що купівля котла, його встановлення й заготівля дров можуть обійтися у 200 тисяч гривень. У таку суму обійдеться підготовка до опалення невеликого будинку площею близько 100 квадратних метрів.

Щодо вартості робіт, то наразі вона приблизна така:

  • твердопаливний котел на 20 кВт – близько 36 тис. грн;
  • бункер для котла, димохід, трубопроводи та роботи зі встановлення – від 50 до 70 тисяч.

Попри те, що ціна на котел доступна далеко не всім, попит на них наразі високий. Покупці чекають на свій котел по 2-3 місяці.

Для опалення будинку площею 100 квадратних метрів упродовж осінньо-зимового сезону знадобиться приблизно такий обсяг різних видів палива:

  • 3 тис. кубометрів газу;
  • 17 кубометрів дров;
  • 5,5 тонн пелет.

Якщо помножити ці обсяги на вартість дров (1,5-2 тис.грн за кубометр і пелет (10 тис. грн за тонну), то вийде, що за дрова треба віддати 25,5 -34 тис. грн, а за пелети 55 тисяч гривень.

Водночас вартість газу за тарифом для побутових споживачів становитиме: 7,96 х 3000 = 23,9 тис. грн.

Тож виходить, що опалювати газом домівку все ж дешевше. За нинішніх цін біопаливо – задоволення не з дешевих. Але у разі проблем з постачанням світла чи газу твердопаливний котел – все ж надійніше.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень