Онкохворих дітей у Рівному немає де лікувати

Онкогематологію у обласній дитячій лікарні планують перенести в інше місце

Відділення онкогематології у Рівненській обласній дитячій лікарні (РОДЛ) – найменше із діючих там відділень. Втім там завжди лікується найбільше дітей, констатують медики.

Лише за 2017 рік тут лікувалось 547 пацієнтів. Кожна дитина повинна перебувати у відділенні із батьком чи матір’ю, чи опікуном. Персоналу для догляду за хворими тут немає. Тих місць, а їх 20, які передбачені для пацієнтів достатньо. Втім відсутні у відділенні палати-бокси для проведення курсів інтенсивної хіміотерапії. На них елементарно не вистачає місця, каже завідуюча обласною дитячою онкогематологією Любов Краков’ян:

Палати в основному розраховані на двох дітей з батьками, коли важкохворі діти змушені ділити одне ліжко з матір’ю чи батьком. Але погано інше. Виникають ситуації, коли діти не можуть пройти черговий курс хіміотерапії через брак вільного місця. Якщо і робити нове відділення то не перероблювати це, а переїжджати у більше приміщення. У якому окрім нових палат будуть і усі необхідні опції для обстеження лікування та доглядом за дитиною.

Про переїзд із приміщення обласної дитячої лікарні чи про злиття дитячої онкогематології із дорослою не йдеться. Як пояснила Любов Краков’ян, дитяче відділення має функціонувати на базі лікарні, де у будь-який момент можна отримати кваліфіковану консультацію лікаря вузького профілю.

Також Любов Краков’ян сказала, що адміністрація обласної дитячої лікарні нині займається цим питанням.

Головний лікар РОДЛ Віталій Бойко у телефонній розмові цю інформацію підтвердив:

Нам виготовляють проект на це відділення. Приміщення знайшли. Проектанти пообіцяли що до кінця лютого – початку березня сам проект нам презентують. Тоді будемо рахувати у скільки нам обійдеться його реалізація. Залучатимемо усі механізми та шукатимемо усі способи, аби зробити це відділення.

Сказав Віталій Бойко і про те, що приміщення буде вдвічі більшим за розмірами, аніж те, що нині функціонує у лікарні.

Суму головний лікар обласної дитячої лікарні не озвучував, але висловив сподівання що область не відмовить у фінансовій допомозі. На завершення розмови резюмував: «Хотів би бачити людей, які можуть у такому відмовити. Розраховую на підтримку і вашу в тому числі».

Додамо, що напередодні у світі відзначали День онкохворої дитини. До цієї дати у Рівному організували концерт із назвою «Зустріч друзів», на якому виступатимуть діти, що подолали рак.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень