Олександр Пушкін їде у Рівне знімати фільм про екс-губернатора Василя Червонія

Продюсер з Одеси планує, що бюджет художнього фільму про покійного голову Рівненської облдержадміністрації становитиме 15 мільйонів гривень

Олександр Пушкін приїжджав до Рівного з презентацією короткометражного фільму "Салдатики", знятим за однойменним твором Володимира Винниченка. Тоді, каже, його вразили рівняни своєю патріотичністю, ставленням до українського кіно. Адже порівнював з тим, як стримано сприймали фільм зали у Харкові, Дніпрі, Одесі.   

Саме ця презентація фільму й стала вирішальною у тому, чому продюсер прийняв рішення зняти фільм саме про мешканця Рівного. Далі говорить Олександр Пушкін:

Коли набився повний зал і мер, голова адміністрації прийшли, і не було місць, сиділи на подушечках перед екраном, мені здалося, що в цьому місті обов’язково треба щось зняти. Я звернувся до Дмитра Українця – представника аграрного сектору у Рівному (це дуже патріотична людина) і запитав у нього: «Якщо працювати у Рівному, про яких особистостей краще зняти фільм?». Він назвав мені дві особистості: Василь Червоній і Улас Самчук. 

Потім, каже Олександр Пушкін, він пішов до пам’ятника Уласу Самчуку у Рівному і зустрів там людину, яка сказала, що якби не Василь Червоній, то цього пам’ятника у місті не було б. Це запам'яталося продюсеру.

А торік він приїхав до Рівного знову - з фільмом «Материнське поле». І на його показі запитав студентів, чи знають вони, хто такий Василь Червоній. Зі ста опитаних дали правильну відповідь 12. Це продюсера зачепило. Адже, пояснює

Червоній входить у двадцятку людей держави, які отримали орден за внесок у виборюванні самостійності України і, виходить, що його не знають навіть у рідному місті. Це й вплинуло на остаточне рішення про створення  фільму.

Наступного місяця Олександр Пушкін обіцяє приїхати у Рівне записувати інтерв’ю-спогади рівнян про Червонія у його кімнаті-музеї  у Народному домі, які стануть основою сценарію фільму. Сценарій створюватиме письменник Павло Мовчан. Є вже актор на головну роль, який, каже Олександр Пушкін, дуже схожий на Василя Червонія і дружина політика навіть спочатку актора на фото не могла відрізнити від свого чоловіка. Цей актор грав у патріотичних фільмах «Залізна сотня», «Голод-99». Є й режисер фільму. Але прізвищ поки продюсер не розголошує. 

Початок зйомок фільму планує на літо. Залучити до них Олександр Пушкін хоче якомога більше рівнян, щоб і заробили, і талант свій проявили. Акторів підбиратиме з допомогою директора Рівненського обласного муздрамтеатру Володимира Петріва.

Олександр Пушкін

Олександр Пушкін планує гроші на фільм назбирати у бізнесменів. Вже підтримала ідею створення фільму компанія «Оболонь», голова якої Олександр Слободян, за словами продюсера, був другом дитинства Василя Червонія. Окрім цього, вкладатиме власні кошти і збиратиме їх на платформі «Спільнокошт».

Прем’єру фільму планує на День народження Василя Червонія 24 серпня 2018 року з показом у кінопалаці «Україна» у Рівному.

До речі, паралельно з художнім фільмом він зніматиме про Червонія і документальний під назвою «Спогади». Втім, каже, документальних фільмів про політика вистачає. А ось художній буде перший. 

Олександр Пушкін пояснює:

Фільм про Василя Червонія – це моє усвідомлення того, що відбулося в країні у 2014 році. Я не знав, ради чого це все відбувається. І у Василеві я побачив, справді, патріота, який не тільки говорив, а й щось робив:  видавав книги, встановлював пам’ятники, перейменовував вулиці, будував церкви українські. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень