Олександр Нестерук: «Щоб краще жити, робімо добро!»

Напередодні зимових свят депутат міськради Рівного Олександр Нестерук підбив підсумки 2018 року

Олександр Нестерук  - не з тих депутатів, що відлежують боки на дивані. Він займається різними видами спорту. Тому і сам організовує, і спонсорує спортивні заходи у місті. Адже вважає, що саме фізична активність – запорука здоров'я нації. Так, у лютому цього року за підтримки Олександра Нестерука у Рівному відбувся вперше за всю історію міста Чемпіонат України з боксу серед жінок. Це захоплююче видовище прийшли подивитися кілька тисяч рівнян.  

А у травні на стадіоні “Авангард” пройшов Кубок майбутніх чемпіонів – щорічні змагання з футболу серед рівненських школярів. У 2018 вони були ювілейними — десятими. Меценат змагань Олександр Нестерук всіх учасників змагань зі шкіл міста нагородив пам’ятними значками та ручками, а переможців – кубками.

- Приємно, що вдалося провести у Рівному з нагоди Дня міста також найпрестижніший турнір «Найсильніша людина України 2018». Головним суддею змагань був найсильніший чоловік планети - Василь Вірастюк. Призовий фонд цих змагань був 200 тисяч гривень. І хоча виграв турнір не рівнянин, але, я впевнений, що мешканці міста отримали від змагань небиякі емоції. А для молоді це був ще один спосіб заохочення до спорту, - зауважує Олександр Нестерук, який, до речі, очолює обласний осередок стронгменів України на Рівненщині.

Олександр Нестерук активно вболіває за свій мікрорайон – Ювілейний. Тож робить все для того, щоб дендропарк Ювілейний ставав все принаднішим для рівнян. У попередні роки він розчистив тут фонтан, встановив парасолі-накриття на пляжі водойми дендропарку, запустив рибу у водойму. А цього року планував реконструювати мережу освітлення парку. Підготував відповідний проект Громадського бюджету. Але, на жаль, голосів для того, щоб проект виграв, не вистачило. Тож Олександр Нестерук сподівається, що проблему з освітленням вирішать у 2019 році.

Зате цього року йому вдалося разом з колегою-депутатом Любов'ю Романюк у парку Ювілейний організувати фестиваль майстер-класів «Рівненські пироги». У відвідувачів парку була можливість скуштувати різні смаколики, шашлики, навчитися виготовляти різноманітні цікаві вироби тощо. Але, окрім гарно проведенного дозвілля, рівняни, завдяки організаторам свята, долучилися і до благодійності. Вони зібрали кошти на лікування маленькому Рустаму Фарзалієву.

Фестиваль посприяв і тому, що у парку з'явилися на радість дітлахам дерев'яні скульптури казкових героїв: Вовка та Червоної Шапочки.  Запропонували їх встановити майстри Костянтин Стасюк та Олександр Козачук. Подали таку ідею депутату Олександру Нестеруку  на фестивалі.

Це стало початком ідеї встановлення навколо дитячого майданчика, де діти люблять кататися на дитячих автомобілях, й інших героїв мультфільмів. Тобто це будуть всі казкові герої – з добрий десяток, а то й 20. Також планую замінити там лавочки, щоб воно в  одному стилі було. Це буде хороша відпочинкова зона для мам з дітками.

Як голова комісії міської ради з питань транспорту, зв'язку та екології Олександр Нестерук цього року переймався екологічним станом міста. Адже Спілка пасічників області звинувачувала агрофірми, які обробляють пестицидами поля навколо міста, у погіршенні здоров’я рівнян. Тому вимагала зробити навколо Рівного 20-кілометрову буферну захисну смугу та заборонити там обробляти поля агрохімікатами.

Підтримую ідею Спілки пасічників. Ще два-три роки інтенсивного внесення пестицидів і наша земля не даватиме ніяких врожаїв. Розумію інтереси агрофірм, але ж не можна забувати і про інтереси мешканців міста, - зауважує Олександр Нестерук.

Вже п’ятий рік поспіль депутат турбується і про незрячих міста. У Міжнародний день людей з інвалідністю щороку не з порожніми рками приходить у приміщення Рівненського товариства сліпих.

Я привожу їм те, що вони просять. Цього року підготував продуктові пакети з гречкою, олією, солодощами тощо, - розповідає Олександр Нестерук.   

Клопотав депутат у 2018 році і про виділення коштів на лікування дітям зі свого мікрорайону. Так, завдяки його активній позиції, по 10 тисяч гривень з бюджету міста надали шестирічному Іванку Петрушкевичу, який хворіє дитячим церебральним паралічем, та  14-річній Анастасії Діхтяренко, яка випала з балкону власної квартири на сьомому поверсі.

На питання, чому так багато уваги приділяє благодійності, Олександр Нестерук відповідає:

Бо чим більше добра зробиш, тим більше його повернеться. Щиро у це вірю. Тож вітаю мешканців міста з Новим роком та Різдвом Христовим і закликаю робити добро, ділитися теплом душі, грошима тощо. Тоді, впевнений, ми всі будемо жити краще.

Олександр Нестерук з дружиною

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень